Romániából lassan fürdőnagyhatalom lesz

Már látogatható Európa legnagyobb, zöldmezős beruházásként épült termálvizes wellnessközpontja Bukarest mellett, Nagyváradon pedig májusban nyitják meg a húszmillió eurós beruházásból épült új élményfürdőt. Romániából lassan fürdőnagyhatalom lesz.

Nagyvárad turistaforgalmának három éven belüli, 30 százalékos növekedését várja a város önkormányzata a májusban megnyitandó Nymphaea élményfürdőtől. A létesítményt a volt városi strand helyére építették fel, az uniós alapokból megvalósuló beruházás értéke 88,3 millió lej.

Az élményfürdőben ezer vendéget fogadhatnak majd, a városi strand befogadóképessége csak ötszáz fő volt. A látogatókat 12 fedett és hat szabadtéri medencével és tíz vízicsúszdával várják majd. Természetesen különféle szolgáltatásokat is igénybe vehetnek a kikapcsolódni vágyók, lesz szauna, masszázs, aromaterápiás kezelések és szépségszalonok is várják a látogatókat.

Ilie Bolojan polgármester tájékoztatása szerint az élményfürdő közelében körülbelül négyszáz parkolóhely lesz, és egy körforgalom kialakítását tervezik a komplexum közelében. Az élményfürdőt nagyváradi közterület-fenntartó vállalat kezelheti, ehhez kedden elvi beleegyezését a helyi tanács. A Nymphaea kivitelezési határideje december 31-e volt, az önkormányzat kérte a határidő halasztását idén június 30-ig.

Termálvízben fürödhet egyszerre 4000 vendég

Közben már megnyitotta kapuit Európa legnagyobb, zöldmezős beruházásként épült termálvizes wellnessközpontja a bukaresti nemzetközi repülőtér melletti Balotești-en csütörtökön. Ezt az osztrák A-Heat csoport építette.

Az 50 millió eurós befektetéssel kialakított, 4000 fürdővendég egyidejű befogadására alkalmas, évi 1-1,5 millió fős fogalomra számító Therme Bucuresti nyolc medencéje számára több mint 3000 méteres mélységből hozzák felszínre a termálvizet, amely a komplexum energiaszükségletének 90 százalékát is fedezi.

A létesítmény egyik különlegessége a medencehálózatot körülvevő, több mint 800 ezer trópusi növényt felvonultató, 180 ezer négyzetméternyi botanikus kert. A wellnessövezetben hat "tematikus" szauna, a családi szektorban pedig hullámmedence és másfél kilométernyi csúszdarendszer várja a vendégeket.

A Therme Bucuresti medencéiben keringtetett víz hőmérséklete egész évben 33, a levegőé pedig 29-30 fokos. Az egész napos felnőtt belépőjegyek 54 és 93 lej közötti összegbe kerülnek, a kiválasztott zóna függvényében. A 200 alkalmazottal működő wellnessközpont menedzsmentje szerint a beruházás öt éven belül térülhet meg.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?