Idén elkezdődhet a sepsiszentgyörgyi Bodok hotel felújítása

Még idén elkezdődhet a sepsiszentgyörgyi Bodok szálló átépítése és felújítása. Antal Árpád polgármester tájékoztatása szerint hamarosan kiírják a közbeszerzést az önkormányzat tulajdonában lévő romos szálló korszerűsítésére. Hozzátette, folyamatban vannak a tárgyalások a munkálatok tervezéséről.

Az önkormányzat keresi a pályázati lehetőségeket, szeretnék, ha európai uniós alapokból finanszírozhatnák a munkálatokat. Ennek érdekében a gyulafehérvári székhelyű Regionális Fejlesztési Ügynökséggel konzultálnak, mondta Antal Árpád, aki szerint örülnének, ha a szükséges összeg legalább felét sikerülne pályázati pénzből fedezni, még akkor is, ha ez esetben hosszabb lenne a kivitelezés.

Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint a tervezővel való egyeztetés következtében az körvonalazódik, hogy a Bodok szálló kilenc emeletéből kettő visszabontanak, mert így más tűzvédelmi besorolásba kerül és a költségek is csökkennek. A létesítmény négycsillagos szállóként működne, és wellness-központot, konferenciatermet hoznának létre benne.

Mint arról beszámoltunk, a sepsiszentgyörgyi önkormányzat tavalyelőtt 750 ezer euróért vásárolta meg a városközpontot elcsúfító romos hotel épületét, amelyet a brassói Ioan Neculae üzletember 2003-ban magánosítás során szerzett meg, majd elkezdte ugyan a felújítását, de a gazdasági válságra hivatkozva le is állította. A brassói vállalkozó néhány évig az ingatlanadó befizetését is elhanyagolta, majd tartozásának értékét is beleszámítva eladta az épületet a városnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?