Wellness központ lesz a sepsiszentgyörgyi Bodok szálló épületében

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat megvásárolja a városközpontot elcsúfító, romos Bodok szállót. A vásárlásról szóló tanácsülésen Antal Árpád polgármester elmondta: azt tervezik, hogy a tízemeletes épület felső két szintjét lebontják, mert azáltal más tűzvédelmi besorolásba esik és olcsóbb lesz a majdani beruházás.

Elképzelések szerint a városközponti épületegyüttes egy részét irodaházzá alakítanának ki, emellett négycsillagos szállodát és wellness központot hoznának létre, jelenleg ugyanis nincs Sepsiszentgyörgynek egy rendezvény központja és a fürdőzésre vágyó polgárok is a szomszédos Brassóba utaznak. Az elöljáró szerint a Bodok szálló és a Művész mozi közti területre pályázati pénzből emeletes parkolót építenének, így felszabadulna a városközpont a parkoló autóktól.

Antal Árpád ugyanakkor leszögezte, ezek a tervek még nincsenek kőbe vésve, a legfontosabb viszont, hogy hosszú évek után sikerül megvásárolni az ingatlant, és elkezdődhet a város központjában lévő urbanisztikai seb begyógyítása.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat 745.000 eurót fizet a Bodok szálló brassói tulajdonosának, emellett 5000 eurót költöttek az épület szerkezeti állapotáról szóló tanulmányra. A vásárlás előtt Ioan Neculae kifizesse a városnak a közel 250.000 euróra rúgó ingatlanadó tartozását. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?