banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Turos Lóránd: nem az RMDSZ vagy az USR-PLUS dolga eldönteni a PNL-n belüli erőviszonyokat

Az erdélyi magyar közösségnek és az országnak is az az érdeke, hogy maradjon a jelenlegi, jobboldali kormánykoalíció – ezt Turos Lóránd, az RMDSZ szenátusi frakcióvezetője mondta hétfőn este az Erdélyi Magyar Televízió 24plusz című műsorában. Az RMDSZ-es politikus úgy véli: nem az USR–PLUS dolga eldönteni az erőviszonyokat a Nemzeti Liberális Pártban.  

Az RMDSZ Szatmár megyei szenátora szerint „egyszerű matematika” az, hogy a jelenlegi többségnek a PSD–USR–PLUS–AUR lenne az alternatívája, ami azonban nem érdeke az országnak, ahogyan az sem, hogy „három éven át kisebbségi kormány legyen”.

Turos Lóránd a szociáldemokratáknak az előrehozott választások kikényszerítésére való törekvését gyerekes viselkedésnek tartja: „Az nem megoldás, hogy a belső feszültségek miatt a parlamenti pártok újra a választókhoz forduljanak, és azt mondják, hogy nem tudtunk megegyezni egymás között, óvodások módjára viselkedtünk, kérünk benneteket, tisztelt választópolgárok, tegyetek közöttünk igazságot. Nem ezért szavaztak meg bennünket tavaly decemberben” – nyomatékosította a politikus.

Arra a felvetésre, hajlandó lenne-e az RMDSZ beáldozni Florin Cîțu kormányfőt a koalíció megmentése érdekében, teljesítve ezzel az USR társelnökének, Dan Barnának a kérését, Turos Lóránd azt mondta: „Nem a mi dolgunk, sem az RMDSZ-é, sem az USR-é eldönteni a liberális párton belüli erőviszonyokat. És azt gondolom, nem is lehet a célja ez semmilyen politizálásnak. Amennyiben a Nemzeti Liberális Párt továbbra is Florin Cîțut támogatja, akkor eszerint kell a további döntéseket meghozni” – utalt a PNL szeptember 25-én esedékes tisztújító kongresszusára az RMDSZ szenátusi frakcióvezetője az Erdély TV műsorában.

(Nyitókép: pillanatkép az Erdély TV műsorából)

banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?