Megjelent a Hivatalos Közlönyben az Anghel Saligny-tervet jóváhagyó kormányrendelet

Hétfő este megjelent a Hivatalos Közlönyben az Anghel Savigny mérnökről elnevezett országos beruházási programot jóváhagyó sürgősségi kormányrendelet.

A pénteki kormányülésen fogadták el a tervet | Fotó: gov.roA rendelet értelmében a fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős minisztérium 2021 és 2028 között bonyolítja le a programot, amelynek keretösszege 50 milliárd lej.

A program révén az alábbi kategóriákhoz tartozó befektetések valósíthatók meg: vízellátó rendszerek és víztisztító telepek; csatornarendszerek és szennyvíztisztító telepek; megyei, helyi, községi és/vagy településen belüli közutak, településeket elkerülő terelőutak, hidak, kerékpárutak; földgázelosztó rendszerek, a földgázrendszerhez való csatlakozás.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A kormány pénteken fogadta el az Anghel Saligny programot jóváhagyó sürgősségi rendeletet, miután az koalíciós feszültséget keltett a kormányt alkotó pártok között (az USR–PLUS ellenezte, míg az RMDSZ és a PNL támogatta). A válság odáig mélyült, hogy az USR–PLUS miniszterei kedd reggel lemondtak, és ezzel a pártszövetség kilépett a koalícióból.

Kapcsolódók

Kimaradt?