banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Kedden délelőtt ismét összeül a szenátus és képviselőház egyesített házbizottsága

Ismét összeül kedden 11-kor a szenátus és képviselőház egyesített házbizottsága, hogy döntést hozzon az USR–PLUS és az AUR által benyújtott bizalmatlansági indítvány parlamenti ütemtervéről.

Illusztráció | Fotó: AgerpresEz már a negyedik alkalom néhány nap leforgása alatt, hogy összehívják a testületet, az előző három alkalommal - péntek este, szombaton és hétfőn – ugyanis kvórumhiány miatt a testület nem volt döntőképes.

A képviselőház és a szenátus közös házszabálya értelmében a bizalmatlansági indítványt a törvényhozók legalább egynegyedének kell kezdeményeznie. Az indítványt bemutatják a házbizottságoknak, majd a benyújtás napján a képviselőház elnöke ismerteti azt a kormánnyal.

A bizalmatlansági indítványt a benyújtásától számított legtöbb öt napon belül fel kell olvasni a két ház együttes plénuma előtt, ezt követően három napon belül sort kell keríteni a parlamenti megvitatására.

Ludovic Orban, a képviselőház kormánypárti, PNL-s elnöke azt nyilatkozta hétfő este, hogy ha ezúttal is határozatképtelen lesz a testület, az „példátlan hatalmi visszaélés” lenne, és ő maga hozza a kormány tudomására az indítványt.

banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?