banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Tömegturizmus helyett minőségi szolgáltatások – Hargita megye is felkerült a Hívogató Románia kínálatába

Az utóbbi évtizedben megváltoztak az igények, a turizmus is élményalapúvá vált. Ma már nem lehet a szép környezetben kínált szobákra hagyatkozni, szolgáltatások hiányában az érdeklődök száma is csökken. Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, az RMDSZ elnökjelöltje prioritásnak tartja a turisztikai szolgáltatások minőségi fejlesztését és népszerűsítését annak érdekében, hogy Hargita megyei családok számára új munkahelyek jöjjenek létre megfelelő bérezéssel ebben az ágazatban.

„2016-ban, amikor alelnök lettem, akkor kezdtem el turizmussal foglalkozni a megyei önkormányzatnál. Első feladatunk volt a Visit Harghita alkalmazás felépítése, ami a megye teljes turisztikai kínálatát csoportosítja, mint egy bevásárlóközpont, mindent meg lehet találni egy helyen, így sokkal könnyebb és hatékonyabb ezen keresztül népszerűsíteni a megyét.” - számolt be Bíró. A népszerűsítésre nagy hangsúlyt fektettek, bukaresti influenszerek számára is szerveztek körutakat, ezáltal belföldön vinni a hírét a megyei turisztikai kínálatnak. Nemrégiben Hargita megye felkerült a „Hívogató Románia” applikáció kínálatába is.

Fotó: Hodgyai István

„Dedikált éveket tartunk, volt gasztronómia éve, egészséges turizmus éve, idén az adrenalin éve van, nem feltétlenül azért, mert választások vannak, hanem azért, mert idén ünnepeljük azt, hogy az élményturizmus, kalandturizmus fejlődik. Nemrég avattuk fel például a Lobogó Bob pályát, és most fogják átadni Székelyvarságon a sípálya szomszédságában a legújabb bob pályát. Mondhatni Hargita megye bob pálya „nagyhatalommá” vált” - fejtette ki a jelölt.

Hozzáfűzte, hogy az a tevékenység, amit a Visit Harghita-val végeznek, arra is jó volt, hogy a helyi vállalkozók is elhitték, hogy érdemes a turizmusba befektetni. „Jelenleg egyetemekkel, vállalkozókkal közösen azon dolgozunk, hogy 2027-ben Hargita megye kaphassa meg az „Európa gasztronómiai régiója” címet”.

„El kell döntenünk, hogy a tömegturizmus vagy a minőségi szolgáltatások irányába fejlesztjük a megye turizmusát. Én azokkal értek egyet, hogy megyénk gazdag és változatos turisztikai kínálatát és látnivalóit magas minőségű szolgáltatásokkal kell értékesíteni, ennek megfelelő áron.” - jelentette ki Bíró. Kifejtette, hogy egyrészt a mennyiségi turizmusra nem megfelelő a turisztikai infrastruktúra, nem elég diverzifikált a szolgáltatási hálózat, illetve az alap közúti infrastruktúrát is nagyon megterhelné, ugyanakkor a környezetünket is nagyon nehezen lehet védeni a tömegturizmussal szemben. Az igazi élményturizmusnak a megteremtése jelentheti azt, hogy a megyében egy olyan plusz gazdasági ágazatot tudunk megerősíteni, ami a helyi családoknak megélhetést teremt.

„Az a célunk, hogy a székely termék készítői, a Hargita megyei családok, a turisztikai vállalkozók nagyobb jövedelemhez jussanak. Kevesebb turista jöjjön, de több napot maradjon és több pénzt hagyjon nálunk, és a fiatalok számára is legyen egy vonzó karrier lehetőség a turizmusban. Ehhez kérjük a támogatásukat és a szavazatukat június 9-én és a következő években is. Építsünk egy vonzó és jövedelmező Hargita megyét! Együtt győzni fogunk!”

(Támogatott tartalom)

Cod AEP: 23240001

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?