Ugyanannyi helyi és megyei tanácsost választhatnak Hargita megyében, mint négy éve

Ugyanannyi helyi és megyei tanácsost választanak meg a Hargita megyeiek június 9-én, mint négy évvel ezelőtt, mert a stabil népesség száma nem változott jelentősen – nyilatkozta szerdán a Hargita megyei prefektusi hivatal szóvivője az Agerpresnek.

Adrian Pănescu tájékoztatása szerint a Hargita Megyei Tanács és a helyi tanácsok tagjainak számát a prefektus határozta meg egy rendelettel, a megyében állandó lakhellyel rendelkező lakosság 2024. január elsejei száma alapján. E szerint a megye 323.960 lakosának egy 30 tanácsosból álló megyei önkormányzati képviselőtestület felel meg. A helyi tanácsoknak (négy municípiumi, öt városi és 58 községi) összesen 835 tagja lesz – részletezte a szóvivő.

Illusztráció | Fotó: Agerpres
A legtöbb, 19 helyi tanácsosa Csíkszeredának és Székelyudvarhelynek lesz, a legkevesebb, 9 tanácsosa pedig Gyergyóhollónak, Székelyderzsnek, Homoródalmásnak, Oklándnak, Székelyandrásfalvának és Kányádnak.

A megye legnépesebb községének, a 6903 lakosú Parajdnak 15 tagú helyi tanácsa lesz, a két legkisebb városnak, Tusnádfürdőnek és Borszéknek pedig 11-11 tagú helyi tanácsa – számolt be a prefektusi hivatal szóvivője. Adrian Pănescu elmondta azt is, hogy felkészítették már a települések polgármestereit és főjegyzőit a június 9-i választások megszervezésével kapcsolatos intézkedésekre.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?