banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Bemutatta jelöltjeit a székelyudvarhelyi EMSZ

A székelyudvarhelyi RMDSZ és a Székelyudvarhelyért Párt után csütörtökön délután bemutatta polgármesterjelöltjét és a tanácsosjelöltjeit az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ székelyudvarhelyi szervezete is. Helyi szinten versenyben lesznek az RMDSZ-szel, de az európai parlamenti listák esetében azonban teljes mellszélességgel állnak ki az RMDSZ-es EP-jelöltek mellett.

Csütörtökön kora délután mutatta be polgármesterjelöltjét és tanácsosjelöltjeit az EMSZ székelyudvarhelyi szervezete.

„Az EMSZ színeiben indulok polgármesterjelöltként, nehéz döntés volt, de elvállaltam, hogy nekifutunk ennek a megmérettetésnek, amiről szeretném kihangsúlyozni, hogy ez egy politikai verseny, nem pedig szakmai” – mondta Ember Attila.

Nagy Hunor, a városi szervezet elnöke megjegyezte, hogy az EMSZ változatlanul a jobboldali értékeket képviselve indul el a helyhatósági választásokon, ezek többnyire a nemzeti, konzervatív, keresztény és demokrata értékrendek. A Magyar Polgári Erő székelyudvarhelyi indulására utalva kihangsúlyozták, hogy a „valódi” jobboldali értékeket képviselve vállalták a megmérettetést.

A szerző felvétele

Székelyudvarhelyen az EMSZ tanácsosi listája nem 24, hanem csak 12 nevet tartalmaz, mint mondták, olyan személyekről van szó, akik lojálisak, kitartóak és elhivatottak, így nem tartanak a visszalépésektől. Ők sorrendben a következők: Nagy Hunor ügyvezető, Toró Attila biztonsági menedzser, Sarkadi Zoltán Gábor ügyvezető, Ember Attila marketing szakember, Hadnagy Zoltán Béla ügyvezető, Tóth Szilárd ügyvezető, Domokos Levente eladó, Péter Edit Rozália tanár, György Roland ügyvezető,  Nagy Katalin egészségügyi asszisztens, Bálint Andrea ügyvezető és Stoica Bettina Anita animátor.

Elhangzott továbbá, hogy elkészült a kifejezetten Székelyudvarhelyre szabott választási programjuk, de ezt egyelőre nem hozzák nyilvánosságra.

„A szakmai tapasztalatom azt súgja, hogy ezzel még nem szabad kijönnünk. Majd ha itt lesz az ideje, ami nagyjából a választások előtt két héttel esedékes” – magyarázta Ember Attila. Elmondása szerint addig lakossági fórumokat szerveznek, ugyanis jobban hisznek a személyes találkozásokban, mint a postaládák szórólappal való feltöltésében.

Külön kiemelték, hogy az indulásuk bejelentésével azért vártak az utolsó pillanatig, mert kételkedtek a támogatói listák iktatásának sikerében.

Április 30-án délután 3-tól este 9 óráig tartott a támogatói listák ellenőrzése. Minden nevet, betűt, számot külön ellenőriztek. „Szerintem a világon még sehol nem néztek át ilyen tüzetesen egyetlen dokumentációt sem” – nyilatkozta Ember. Hozzátette, hogy sejti, ki állhat mindennek a hátterében, de mivel nem tudja bizonyítani, így nevet sem mondhat.

Az EMSZ Székelyudvarhelyen pozitív, tiszta kampányt és jövőképet, élhető várost ígért, kihangsúlyozva, hogy nem valaki ellen, hanem valami mellett fognak kampányolni, mert elegük lett a sárdobálásból.

A legsürgősebb teendőkkel kapcsolatosan Ember Attila elmondta, hogy elsőként a városnak a hangulatát kellene igencsak rendbe tenni, és ezt a munkát a városházán kell kezdeni, az ottani munkamorál rendbehozatalával. Ugyanakkor a városnak sok kapcsolatát is újjá kell építeni, például a környező településekkel és a testvérvárosokkal is.

Mivel június 9-én egy időben rendezik a helyhatósági és az európai parlamenti választásokat is, Ember Attila megjegyezte, hogy teljes mellszélességgel támogatják a magyar összefogást.

„Ahol verseny van, ott legyen verseny, de országosan fogjunk össze! Amint elindul a kampány, minden nap el fogom mondani, hogy kötelező elmenni választani. Helyi szinten bárki mellé is tegyék le a voksukat, de az EP-listákon kötelezően az RMDSZ jelöltjeire kell szavazni” – összegzett Ember Attila, az EMSZ székelyudvarhelyi polgármesterjelöltje.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?