Háromszék a béke szigete: 706 önkormányzati jelöltet indít az RMDSZ Háromszéken

A csapat összeállt: a háromszéki RMDSZ-nek összesen 706 önkormányzati tisztségre van jelöltje, jelentette be Tamás Sándor, a szervezet Kovászna megyei elnöke csütörtökön, a jelöltlisták leadásakor. Az RMDSZ-nek Háromszék 40 településén van teljes tanácsosjelölt-listája és 37 polgármesterjelöltet indít.

„Háromszéken az RMDSZ a nyugodt erőt képviseli”

Az elmúlt mandátumok alatt folyamatosan emelkedett a 35 év alatti fiatalok és a nők jelenléte az RMDSZ önkormányzati képviselői körében, és idén minden eddiginél több a fiatal és a nő a jelöltek között, mutatott rá Tamás Sándor. „A megye lakosságának fele nő és a másik fele szereti a nőket”, indokolta újságírói kérdésre válaszolva a háromszéki tanácselnök. Hozzátette: idén 128 jelöltjük 35 év alatti, amit 18 százalékot jelent és 150 női jelöltjük van, ami 20 százaléknak felel meg.

Háromszéken az RMDSZ a nyugodt erőt képviseli, fogalmazta meg Tamás Sándor. Az RMDSZ a háromszéki települések többségében a jelenlegi polgármestert indítja újra. Új jelölt van Gidófalván Porzsolt Levente személyében, meg Csernátonban Mágori István, Bölönben Ferencz Zoltán indul, és ismét indul polgármesternek Molnár István Kézdialmáson. Idén az RMDSZ színeiben méretkezik meg a korábbi független ozsdolai polgármester, Pénzes Ágoston. Tamás Sándor szerint nem indítanak polgármesterjelöltet Esztelneken, ahol a jelenlegi EMSZ színekben megválasztott Salamon Balázs a következő mandátumát függetlenként szeretné megnyerni és a faluban a két magyar párt közös tanácsosjelölt-listát indít az RMDSZ színeiben. Hídvégen és Előpatakon az RMDSZ nem indít polgármesterjelöltet, csak tanácsosi listát állítanak, sorolta Tamás Sándor.

Le kell győzni a magyar közönyt és a román AUR-t

Háromszék a béke szigete, ugyanis az elmúlt években összhangot teremtettek egyrészt a társadalomban, az emberek között, másrészt a magyar politikai szervezetek között is összhang van, állapította meg Tamás Sándor. Kifejtette: a legvehemensebb kritikusok is belátják, hogy Kovászna megyében komoly infrastruktúrális fejlesztések történtek. „Tudjuk, mit szeretnének a háromszékiek: a települések fejlesztését, élhetőbb életet, jobb utakat, korszerű iskolákat, jól felszerelt kórházakat és azt, hogy a magyar közösség érdekeit ne csak védjük, hanem bővítsük is Romániában és az Európai Unióban”.

Tamás Sándor szerint a legfontosabb, hogy sikerüljön megőrizni a békét. Nincs háborús helyzet, mint a szomszédban, „mi nem érezzük a puskapor szagát, ám érezzük a zsebünkön és a közberuházásokon a háború okozta inflációt”, mondta. Szerinte a bukaresti politikai élet is teljes bizonytalanságot okoz az országban, és nevetséges, ami az ország fővárosában zajlik és amivel az a gond, hogy kihatással van a háromszéki emberekre is.

„Feladatunk, hogy visszaszorítsuk és megakadályozzuk a szélsőségesek előretörését. Láthatjuk, hogy az AUR és annak kapcsolt részei feltörekvőben vannak, és ők nélkülünk, erdélyi magyarok nélkül képzelik el az ország jövőjét”, mutatott rá Tamás Sándor. Hozzátette: mi, magyarok úgy tudunk tenni ez ellen, ha jól szervezett közösségként legyőzzük a közönyt és arányosan többen megyünk el szavazni, mint eddig, és többen járulunk az urnákhoz, mint ahogyan a román pártok szavazói ezt meg fogják tenni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?