Szakács-Paál István csapata bejelentkezett, Gálfi Árpádé bemutatkozott

Az RMDSZ székelyudvarhelyi szervezete leadta hétfőn délben az udvarhelyi városházán a polgármesterjelölt Szakács-Paál István, valamint az önkormányzati képviselőjelöltek teljes dokumentációját. Kora délután pedig a harmadik polgármesteri mandátumáért induló Gálfi Árpád is bemutatta csapatát, amellyel a Székelyudvarhelyért Párt színeiben méretkezik meg az idei helyhatósági választásokon.

Hétfőn délben a székelyudvarhelyi városházán az RMDSZ városi szervezetének csapata benyújtotta a támogatói listáit Szakács-Paál István polgármesterjelöltre, illetve leadták az aláírásokat és 24 tanácsosjelöltjük névsorát. Szakács-Paál kiemelte, hogy jóval több aláírást sikerült összegyűjteniük, mint amennyire a törvény előír, a polgármesterjelöltségre 1095, a tanácsoslistára pedig 957 aláírást, a minimális 500 helyett.

Szakács-Paál István és Kakassy Norbert ügyvezető elnök leadták a dokumentációt | Fotó: Szász Csaba

„Szeretném megköszönni a csapatnak, hogy együtt közösen sikerült ezt a folyamatot végigvinni, mindenki hozzátette a munkát, hiszen közösen gyűjtöttük az aláírásokat, köszönöm a városlakóknak, hogy ennyire sokan támogattak, ezt tényleg nagyon sokat jelent nekünk” – fogalmazott Szakács-Paál. Hozzátette, hogy hamarosan elkészül a szervezet választási programja is, ezt igyekeznek minél szélesebb körben bemutatni és minden háztartáshoz eljuttatni.

Április 7-én a székelyudvarhelyiek előválasztáson döntöttek a az RMDSZ-es polgármesterjelölt kilétéről, illetve az önkormányzati képviselő lista szavazatszám szerinti rangsorolásáról. A most leadott tanácsosi listáról három név hiányzik, amelyek az előválasztás másnapján közzétett rangsorban még szerepelt, az érintettek visszaléptek a jelöltségtől: a 8. helyezett Demeter István, a 10. pozíciót elfoglaló Benedek Árpád-Csaba és a 26. helyen végző Pui Nándor.

Az székelyudvarhelyi RMDSZ a következő  önkormányzati képviselőjelölt-listával indul a helyhatósági választásokon: 1. Szakács-Paál István, 2. Dr. Geréb László, 3. Arros Orsolya, 4. Ilyés Szabolcs-György, 5. Derzsi László, 6. Kakassy Norbert, 7. Hajdó Csaba-István, 8. Berde Zoltán, 9. Tornai Szilárd, 10. Dr. Tubák Nimród, 11. László Zsolt, 12. Dávid Endre, 13. Dr. Simon Károly, 14. Dr. Simon Mária-Tímea, 15. Pál Boglárka, 16. Bálint Attila, 17. Jakab Zoltán, 18. Boros Viktória, 19. Nagy-Molnár Tamara, 20. Zsombori Csongor, 21. Elekes Gyula, 22. Ferencz Csaba, 23. Nagy Csaba, 24. Benedek Alexandra.

Gálfi bemutatta csapatát

Hétfőn kora délután bemutatta jelöltjeit a Székelyudvarhelyért Párt (SZP). Ennek a helyi érdekeltségű politikai alakulat színeiben indul harmadik mandátumáért Gálfi Árpád jelenlegi polgármester, a sajtótájékoztatón ismertették a tanácsosjelöltek 24-es listáját is, a legtöbb jelölt jelen volt a sajtótalálkozón.

Marosi György ügyvéd, az SZP szóvivője elmondta, hogy mindkét listájukat egyenként több mint 800-an támogatták, és már be is nyújtották jelentkezésüket a választási bizottságnál.

Az új politikai formáció a következő listával indul a választásokon: 1. Gálfi Árpád, az SZP elnöke, 2. Bálint Csongor Attila vállalkozó, az SZP ügyvezető elnöke, 3. Biró Jolán vállalkozó, 4. Élthes Előd Etele orvos, 5. Réthi Enikő Kinga ügyvéd, 6. Ölvedi Zsolt gyógyszerész, jelenlegi alpolgármester, 7. Györgydeák Laura Etelka vállalkozó, 8. Sándor Béla kántor, 9. Biró Edith nyugalmazott könyvelő, 10. László Előd Emil vállalkozó, 11. Csürös Róbert projektmenedzser, 12. Gagiu Cristian Zsolt vállalkozó, 13. Buzás Georgeta tanár, 14. Kristof Béla zenész, 15. Por Előd fodrász, 16. Orbán Ildikó orvos, 17. Birtalan Csaba vállalkozó, 18. Győri István, a Székelyudvarhelyi VSK vezetője, 19. Szente Attila adminisztrátor, 20. Tamás Albert Bernád adminisztrátor, 21. Márton Mihail vállalkozó. 22. Zongor János vállalkozó. 23. Kiss János vállalkozó, 24. Kurtus István orvos.

A listáról többen négy évvel ezelőtt is együtt indultak Gálfi Árpáddal a Szabad Emberek Pártjának (POL) színeiben: Ölvedi Zsolt, a jelenlegi alpolgármester, Biró Jolán és Biró Edith, akik jelenleg is önkormányzati képviselők. A korábban tanácsosi mandátumot elnyerő Kurtus István két évvel ezelőtt mondott le mandátumáról, a POL-tanácsosok közül negyedikként. A sorozatos lemondások következtében Réthi Enikő Kinga ügyvédet 2021. szeptemberében választották be a testületbe, de tavaly októberben ő is lemondott tisztségéről, és mivel visszalépést követően a POL-nak nem sikerült teljesen pótolnia sorait, 17 személyesre csökkent az eredetileg 19 tagú önkormányzati testület.
Marosi György megjegyezte, hogy a jelenlegi POL-os önkormányzati tagok a más pártba való átigazolásuk ellenére szeptemberig megtarthatják mandátumukat.

A Székelyudvarhelyért Párt is bemutatta csapatát | Fotó: Szász Csaba

„Mindenféle szakmaiság körvonalazódik ebben a csapatban” – közölte Gálfi Árpád, az SZP polgármesterjelöltje, megjegyezve, hogy a listán található további 19 személy semmilyen politikai szerepkört nem vállalt korábban. Hozzátette, hogy fiatal csapatot igyekeztek összeállítani, fontos szempont volt, hogy „minden városrészről legyen jelöltállítás”, és hogy a jelöltek hiteles emberek legyenek.

A Székelyudvarhelyért Párt fő üzenete maga a politikai alakulat mottója: Tisztességgel Székelyudvarhelyért.

(Nyitóképünk: A szerző felvétele)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?