banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Nagykároly: nem indul újabb mandátumért Kovács Jenő polgármester

Március 15-én jelentette be hivatalosan a Szatmár megyei Nagykároly RMDSZ-es polgármestere, hogy nem indul újra a polgármesteri székért a június 9-én tartandó helyhatósági választásokon. „Új, fiatal városvezetőre van szükség” – mondta az elöljáró.

Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere kevéssel a jelöltséghez szükséges iratcsomag leadási határideje előtt, március 15-én jelentette be hivatalosan, hogy nem indul újabb polgármesteri mandátumért az idei helyhatósági választáson.

Fotó: Borsi Balázs„Meggyőződésem, hogy Nagykárolynak új és fiatal városvezető csapatra van szüksége. Egy olyan csapatra, melynek tagjai új meglátásokkal, új ötletekkel és célokkal irányítják a várost” – mondta a városvezető. A döntése nem volt meglepő a szervezeten belül, a belső körökben tudták, hogy nem készül újabb polgármesteri feladatokra. Kovács Jenő 1996 és 2000 között volt Nagykároly polgármestere, majd 2008-ban tért vissza és dolgozott a város fejlesztésén 2024-ig. Ez idő alatt a közel 19 ezres lakosságú város fejlődött, nagyrészt EU-s pályázatokon elnyert támogatásokból. A város és környéke elismeréssel beszél a városvezetőről.

„Az utóbbi négy évben vagy akár azt is mondhatnám, hogy utolsó mandátumom alatt folytattam azt a munkát, amit 1996-ban elkezdtem: minden erőmmel Nagykároly fejlesztésén dolgoztam. Év végéig több mint ötvenmillió euróból fejlesztettük tovább a várost. Noha én meg vagyok elégedve ezzel az eredménnyel, azt majd úgyis a nagykárolyiak döntik el, hogy ez a fejlesztést célzó munkálat kevés volt-e, vagy éppen mire is volt elegendő” – mondta.

Kovács Jenő nem adja fel teljesen a közéleti szerepvállalást, a neve ott van a Nagykárolyi RMDSZ tanácsosjelölti listáján. Polgármesteri pozícióra a jelentkezési határidő lezárultáig egyetlen személy jelentkezett az RMDSZ részéről: Giurgiu-Kovács Mónika, Kovács Jenő leköszönő polgármester lánya.   

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?