Újabb polgármesterjelölt jelentkezett be Marosvásárhelyen

A Szabad Emberek Pártja (POL) alapítója, Radu Bălaș hétfőn jelentette be, hogy indul a helyhatósági választáson és megpályázza Marosvásárhely polgármesteri tisztségét.

A jelölt hat évnyi városi tanácsosi tevékenységére hivatkozva tartja magát esélyesnek. Radu Bălaș 2022-ben vonult vissza a városi tanácsból, amelynek 2016 óta volt a tagja.

Mint mondja, családja négy generáció óta Marosvásárhelyen él és úgy érzi, megérett arra, hogy ő vezesse a várost. Közölte, tanácsosi munkájának eredménye 40 tanácsi határozat előterjesztése, amiből 30-at el is fogadott a testület.

Fotó forrása: polgármesteri hivatal

„Ha sikerült a legeredményesebb romániai helyi tanácsosnak lennem, biztos vagyok benne, hogy sikerül majd nagyon jó polgármesternek is lennem” – mondta Bălaş. Szerinte olyan emberre van szükség a város élére, aki ért az adminisztrációhoz.

Korábban Horațiu Suciu liberális városi tanácsos jelentette be, hogy függetlenként indul a polgármesteri tisztségért. A polgármesteri hivatal lépcsőin megtartott bejelentésen a liberális párt megyei szervezetének elnökével jelent meg. Később egy sajtóértekezlet keretében, újságírói kérdésre Soós Zoltán hivatalban lévő polgármester is megerősítette, hogy újrázni szeretne.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?