Felrobbantották az Azomureș egyik hűtőtornyát

A terveknek megfelelően csütörtök délután ellenőrzött robbanással lebontották a marosvásárhelyi Azomureș vegyipari kominát vízhűtőtornyát.

Mint azt Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestereként és a városi Vészhelyzeti Bizottság elnökeként Facebook-bejegyzésében egy nappal korábban jelezte, a bontás idején forgalomkorlátozást rendeltek el az üzem körzetében.

Amint a Maszolon megírtuk, a marosvásárhelyi Azomureș kombinátnak három hűtőtornya van, azonban az egyiket már másfél évtizede nem használják. Ezeket a hatalmas építményeket a termelésben használt víz hűtésére használták/használják, azonban időközben változott a technológia, ezért nincs szükség valamennyire.

A cégvezetés úgy döntött, hogy az egyik hűtőtoronytól végleg megszabadul. Ezt berobbantással tüntetik el. A műveletet egy nagy szakmai tapasztalattal rendelkező cég kivitelezi, közölte a vállalat. A berobbantott torony a kombinát telephelyének a belseje felé fog dőlni. A cég Facebook-posztban nyugtatja a környékbelieket, hogy „a közelben található lakások és más épületek nem fognak megsérülni”. Az Azomureș azt is közölte, hogy a másik két hűtőtorony a helyén marad, mivel még működőképesek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?