Marcel Ciolacu Marosvásárhelyen: „Romániában soha nem lesz Székelyföld”

Romániában soha nem lesz Székelyföld, nem adja el senki Erdélyt és nem lesznek elmozdítva az országhatárok – hangsúlyozta pénteken Marosvásárhelyen Marcel Ciolacu miniszterelnök, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

A politikus a PSD Maros megyei szervezetének tisztújító gyűlésén vett részt, ahol közölte, az Európai Unió és NATO tagjai vagyunk, így „nem fog elvenni Romániától senki semmit”.

Színvallás | Fotó: képernyőmentés

A politikus beszédében azt javasolta a Maros megyei szervezet tagjainak, hogy ahhoz, hogy a választásokon győztesként kerüljenek ki, fogjanak össze, lépjenek koalícióra, ha szükséges. Mint mondta, nem egy másik (adott esetben magyar nemzetiségű) román ellen, hanem annak érdekében kell összefogni, hogy egy jobb városgazdát vagy jobb megyei tanácselnököt válasszanak.

Arra a kérdésre, hogy kit indít a Szociáldemokrata Párt a marosvásárhelyi polgármesteri tisztségért, Dumitrița Gliga megyei pártelnök kijelentette, egyelőre nem döntöttek a jelölt személyéről, előbb arról szeretnének meggyőződni, hogy a koalícióra érdemes pártok komolyan gondolják az összefogást vagy sem, és hogy a megye lakosságának ínyére lenne ez vagy sem.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?