Gálfi Árpád tiszta lappal újrázna Székelyudvarhelyen

A Székelyudvarhelyért Párt színeiben, terveik szerint régi és új arcokból álló csapattal, saját bevallásuk szerint tiszta lappal indulna harmadik városvezetői mandátumáért Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere. A bejelentést a sajtó jelenlétében tették meg csütörtök délelőtt. Tisztességes kampányt ígértek.

Bejelentette indulását Gálfi Árpád egy újabb polgármesteri mandátumért, Székelyudvarhely városvezetője. A Magyar Polgári Párt (MPP), majd a Szabad Emberek Pártja (POL) után az udvarhelyi polgármester a 2021-ben bejegyzett Székelyudvarhelyért Párt (SZP) színeiben indul a júniusi helyhatósági választásokon. Ezt ő maga jelentette be a csütörtökön délelőtt tartott sajtótájékoztatón, amelyen jelen volt Bálint Csongor Attila, a politikai szervezet ügyvezető elnöke és Marosi György ügyvéd, a párt szóvivője.

Vasárnap tartották meg Székelyudvarhelyen az RMDSZ előválasztását, az állóurnás szavazás eredményeképpen Szakács-Paál István, a Hargita Business Center vezetője lesz az RMDSZ polgármesterjelöltje a székely anyavárosban. Erről bővebben ITT írtunk.

„Eljött az a pillanat, amikor a Székelyudvarhelyért Párt megválasztott elnökeként fogok tevékenykedni a következő négy esztendőben, erre kaptam felhatalmazást a párt tagságától, és egyidőben a párt polgármesterjelöltje is vagyok” – mondta Gálfi Árpád.

Bálint Csongor Attila röviden csak annyit tett hozzá, hogy támogatják a polgármesterjelöltet, aki mögött teljes tanácsosi listával indulnak a helyi politikai megmérettetésen.

Gálfi Árpád bemutatta a párt „székelykapukkal ellátott” logóját, mint mondta, azért esett erre a választásuk, mert „ez kötődik a legjobban Székelyudvarhelyhez”.

Gálfi Árpád az új párt székelykapus logójával | A szerző felvétele

A politikai alakulat jogi képviseletét is ellátó Marosi György megjegyezte, hogy a Székelyudvarhelyért Párt egy fiatal párt, és úgy vélik, hogy ily módon tiszta lappal indulhatnak. Helyi érdekeltségi pártként fejtik ki tevékenységüket, nem indulnak sem az EP-, sem az elnök-, sem pedig a parlamenti választásokon, de még a megyei önkormányzati képviselőtestület esetében sem indítanak jelöltet.

Elmondásuk szerint az induláshoz szükséges aláírások összegyűjtését sem kezdték el, szerették volna, ha előbb az indulási szándékukat jelzik az udvarhelyiek felé. Marosi hozzátette, hogy a kommunikációt Gálfi Árpád közösségi oldalain folytatják, illetve nemrég készült el a párt saját Facebook-oldala is.

Kiderült, hogy a székelyudvarhelyi tanácsosi listáról „a megfelelő időben” közölnek részleteket. Gálfi Árpád elmondta, hogy zajlanak a tárgyalások, egyeztetések a lehetséges jelöltekkel, a jelenlegi önkormányzati testület POL-os tanácsosainak mintegy felével tárgyalnak.

„Nagyon remélem, hogy a jelenlegi POL-os testületi tagok közül lesznek olyanok, akik velünk együtt szeretnék folytatni a munkát, ezek az egyeztetések is most zajlanak” – fogalmazott Gálfi. Ez azonban némi bonyodalmat okozhat az udvarhelyi közigazgatásban, ugyanis az új pártszínekben történő induláshoz a jelenlegi POL-os tanácsosoknak még a választások előtt át kell igazolniuk a Székelyudvarhelyért Pártba, ezzel viszont automatikusan elveszítik tanácsosi mandátumukat.

Csakhogy a POL-os lista kimerítése miatt már nincs, aki a helyükbe lépjen, ezzel pedig – a jelenleg érvényben lévő jogszabályok szerint – a már amúgy is foghíjas önkormányzati testület feloszlatását kockáztatják, hiszen a júniusban megválasztandó új testület beiktatása csak az ősszel esedékes.

Marosi György tisztességes kampányt ígért a Székelyudvarhelyért Párt részéről.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?