banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Csak hárman küzdenek a polgármesterjelöltségért Székelyudvarhelyen

Visszalép a polgármesterjelöltségtől Benedek Árpád Csaba, ezt vasárnap este jelentette be az udvarhelyi politikus. Hozzátette, tanácsjelöltként továbbra is részt vesz a székelyudvarhelyi RMDSZ előválasztásán.

Székelyudvarhelyen előválasztás előzi a június helyhatósági választásokat, az Együtt döntünk! szlogennel kihirdetett megmérettetést április 7-re írta ki a székely anyaváros RMDSZ szervezete. Összesen harmincketten jelentkeztek a tanácsosi listán való indulásért, négyen közülük a polgármesterjelöltséget is megpályázták: Demeter István, Ilyés Szabolcs politológus, Szakács-Paál István, a Hargita Business Center igazgatója, illetve Benedek Árpád Csaba önkormányzati képviselő.

Utóbbi visszalépésével mára már csak hárman maradtak versenyben, Benedek vasárnap este jelentette be közösségi oldalán, hogy visszalép a polgármesterjelöltségtől. Mint írta, élete egy részét a sportban töltötte, és ez határozza meg a mentalitását máig is.

Benedek Árpád Csaba (balra) megmaradna önkormányzati képviselőnek | Fotó: Benedek Árpád Csaba/Facebook

„Elsősorban csapatban és közös célokban gondolkodom. A napokban egy egyedi lehetőség adódott számomra a jégkorong területén. Éppen ezért a csapatom, a politikai közösségem érdekében visszalépek a jelöltségtől. Szeretném, hogy az a jelölt, aki végül az RMDSZ-t képviseli a választáson, minél szélesebb réteg támogatását élvezze és megnyerje a június 9-i választásokat” – írta Facebook oldalán Benedek. Hozzátette, önkormányzati képviselőként a továbbiakban is részt vesz a közéletben, amennyiben felhatalmazást kap erre, bejegyzése végén pedig sok sikert kívánt a versenyben maradt három jelöltnek.

Az előválasztási kampány március 19-től április 6-ig tart, a 18. életévüket betöltött és udvarhelyi lakcímmel rendelkező udvarhelyiek április 7-én, vasárnap adhatják le szavazataikat egy polgármesterjelöltre és egy, legfeljebb hat tanácsosjelöltre.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?