banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Négyen küzdenek a polgármesterjelöltségért Székelyudvarhelyen

Hétfőn este lezárult a jelentkezés, négyen a polgármesterjelöltségért, harmincketten pedig a tanácsosi listán való indulásért méretkeznek meg április 7-én, a székelyudvarhelyi RMDSZ előválasztásán.

Hétfőn 18 óráig kellett leadniuk jelentkezési iratcsomójukat a székelyudvarhelyi RMDSZ szervezete által április 7-ére kiírt előválasztásra jelentkező polgármesterjelölt és tanácsosjelölt aspiránsoknak. Az Együtt döntünk! szlogennel indított előválasztás háromtagú bizottsága (Ladányi László Zsolt – elnök, Incze Csongor és Szakács Tibor – bizottsági tagok) hétfőn este 7 órakor tette közzé a végleges listát. Négyen a polgármesterjelöltségért, harmincketten pedig a tanácsosjelöltségért méretkeznek meg a városi szervezet előválasztásán. Régi és új, ismert és kevésbé ismert arcok közül választhat minden 18. életévét betöltött és székelyudvarhelyi lakcímmel rendelkező szavazó. A szabályok szerint minden szavazó egy polgármesterjelöltre és legkevesebb egy, legfeljebb hat önkormányzati képviselőre adhatja le a voksát. A polgármesterjelöltek esetében az előválasztás során a legtöbb szavazatot kapott jelölt indulhat az RMDSZ polgármesterjelöltjeként, egyben ő lesz az önkormányzati lista vezetője is.

Szakács Tibor, Incze Csongor és Ladányi László Zsolt bizottsági tagok ellenőrzik a jelentkezési dossziékat | Fotó: Székelyudvarhelyi RMDSZ

Négyen méretkeznek meg a jelöltségért: Benedek Árpád Csaba önkormányzati képviselő, Demeter István, Ilyés Szabolcs politológus, illetve Szakács-Paál István, a Hargita Business Center igazgatója.

A hétfő esti határidőig összesen harmincketten pályázták meg a városi szervezet 24-es önkormányzati listájának valamelyik helyét. A sorrendet az előválasztáson elért szavazatszám határozza meg. A listára a következő személyek jelentkeztek: Antal Csilla, Arros Orsolya, Bálint Attila, Benedek Alexandra, Benedek Árpád-Csaba, Berde Zoltán, Boros Viktória, Darabont Ede-Gergő, Dávid Endre, Deák Szilárd, Demeter István, Derzsi László, Elekes Gyula, Ferencz Csaba, dr. Geréb László, Hajdó Csaba-István, Ilyés Szabolcs-György, Jakab Zoltán, Kakassy Norbert, Korodi-Vass Irma, Kováts Attila, László Zsolt, Nagy Csaba, Nagy-Molnár Tamara, Pál Boglárka, Pui Nándor, dr. Simon Károly, dr. Simon Mária-Tímea, Szakács-Paál István, Tornai Szilárd, dr. Tubák Nimród, Zsombori Csongor.

Az előválasztási kampány március 19-től április 6-ig tart, a székelyudvarhelyiek április 7-én, vasárnap adhatják le szavazataikat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?