banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Újabb jelölt jelentkezett be Marosvásárhely polgármesteri tisztségére

Marosvásárhely polgármesteri tisztségére Radu Pescar üzletember, a Maros megyei tanácselnöki tisztségre pedig a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselője, Adrian Giurgiu pályázik az Egyesült Jobboldal Szövetség (ADU) színeiben.

Az ADU helyhatósági választási jelöltjeit szombat este mutatták be Marosvásárhelyen. Az eseményen részt vettek a választási szövetséget alkotó három párt vezetői: Ludovic Orban, a Jobboldal Ereje elnöke, Eugen Tomac, a Népi Mozgalom Párt elnöke és Dan Barna, az USR alelnöke, számol be az Agerpres hírügynökség.

Radu Pescar polgármesterjelölt bemutatkozásakor többek között a Marosszentgyörgyöt Maroskeresztúrral összekötő helyi érdekű vasúti járat beindítását ígérte a marosvásárhelyieknek. Közölte: támogatni fogja, hogy a polgármesteri hivatal alapítson egy saját köztisztasági vállalatot, hogy megszűnjenek a „nagyon furcsa” szemétszállítási díjakkal kapcsolatos problémák.

Beszélt arról is, hogy újragondolná a helyi tömegközlekedés finanszírozását, víztározót építene egy törpevízerőmű számára, illetve minden szinten fejlesztené az oktatást.Fotó: Radu Pescar Facebook oldalaAdrian Giurgiu tanácselnökjelölt azt ígérte, hogy küzdeni fog a marosvásárhelyi repülőtér újjáélesztéséért a járatok számának növelésével. Emellett kilátásba helyezte a megyei közigazgatás digitalizálását.

Mint megírtuk, korábban a Szabad Emberek Pártja (POL) alapítója, Radu Bălaș is bejelentette, hogy megpályázza Marosvásárhely polgármesteri tisztségét, Horațiu Suciu liberális városi tanácsos függetlenként indul. Ő a polgármesteri hivatal lépcsőin megtartott bejelentésen a liberális párt megyei szervezetének elnökével jelent meg. A szélsőségesen magyarellenes párt a Cristian Vântu nevű orvost indítja Soós Zoltán ellen. Soós Zoltán hivatalban lévő polgármester megerősítette, hogy újrázni szeretne.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?