Állítólag félig magyar az AUR marosvásárhelyi polgármester-jelöltje

A szélsőségesen magyarellenes párt a Cristian Vântu nevű orvost indítja Soós Zoltán ellen, írja az Agerpres.

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnöke, George Simion szerint Marcel Ciolacu kormányfő megállapodott az RMDSZ-szel abban, hogy a román pártok nem indítanak közös polgármesterjelölteket a fontosabb erdélyi városokban.Cristian Vântu | Fotó: Facebook/Cristian Vântu

Az AUR Maros megyei önkormányzati jelöltjeit bemutató vasárnap esti rendezvényen a politikus kifejtette: fontosabb, mint valaha, hogy “a Románia szívében élő románok” egységesek maradjanak. Ám szerinte a Szociáldemokrata Pártot (PSD) is vezető miniszterelnök csak azokon a fontosabb erdélyi településeken támogatja a román pártok közös polgármesterjelölt-indítását, amelyekben “politikai és anyagi érdekei” vannak. A koalíció pedig azért hozta előre a helyhatósági választásokat, hogy a jelenlegi kormánypártok és “a sovén RMDSZ” hatalmon maradjanak - tette hozzá Simion.

Az AUR elnöke bejelentette, hogy a párt marosvásárhelyi polgármesterjelöltje Cristian Vântu, aki “50 százalékban román, 50 százalékban magyar és öt nemzedék óta 100 százalékban marosvásárhelyi”. Az 50 éves jelölt korábban 12 évig a brit egészségügyben dolgozott, 2021-ben tért vissza szülővárosában, ahol háziorvosként és egy magáncég vezetőjeként tevékenykedik. “A román kulturális értékek és népünk bizánci kulturális örökségének lelkes támogatója” - jellemezte Cristian Vântut a pártelnök.

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?