Újabb mandátumért indul Soós Zoltán marosvásárhelyi polgármester

Újabb polgármesteri mandátumra pályázik Soós Zoltán Marosvásárhelyen. A jelenleg hivatalban levő városvezető szerdán este jelentette be, hogy ezúttal is független jelöltként indul a helyhatósági választásokon.

Soós Zoltán röviden ismertette a mandátuma alatt elért nagyobb megvalósításokat és a folyamatban levő beruházásokat. Elmondta, több mint öt és félszer annyi európai uniós támogatást sikerült lehívni, mint az előző ciklusban és jelentős mértékben nőtt a város saját bevétele is. Hangsúlyozta, forradalmasították a közszállítást, fontos infrastrukturális fejlesztések indultak el, tíz oktatási intézményt újítottak fel, továbbá több mint 3.300 tömbház hőszigetelése van folyamatban.

Új várost építünk! – jelentette be a polgármester, aki folytatni szeretné azt, amit elkezdett. Tempót váltottunk és szemléletet. Sokat fejlesztünk, de világos céllal: hogy biztonságos és élhető legyen a város – szögezte le Soós Zoltán.

Fotó: Pataky István

A közeljövő fontos fejlesztési tervei között említette a terelőút megépítését, a Dózsa György utca felújítási munkálatainak befejezését és a Park szálló mögötti parkolóház megépítését. Reményét fejezte ki, hogy kampányidőszak „a jövőre vonatkozó elképzelések és nem a sértegetések, gyűlöletkeltés periódusa lesz”.

Támogatásáról biztosította az újabb mandátumra pályázó Soós Zoltánt dr. Alexandru Lupșa idegsebész és Nyulas Bernát vállalkozó is.

A szerda esti hivatalos bejelentésen az Alpha Transilvana alapítója, Alexandru Lupșa elmondta semmi sem véletlen az életben. Igazi lokálpatriótának tartja magát, több mint 32 éve folytat szociális tevékenységet és dolgozik emberekkel. Szerinte azzal, hogy valakinek az életét megmentik, nem jelenti azt, hogy az élete minőségét is javítják. „Azért vagyok itt, hogy együtt építsük a jövőt” – mondta az orvos. Azt javasolta az újrázni kívánó polgármesternek, hogy emberekért az emberekkel együtt építse a várost.

Nyulas Bernát üzletember elmondta, négy évvel ezelőtt arra biztatott mindenkit, hogy szavazzon a változásra. Mint mondta, mivel nem Marosvásárhelyen van az állandó lakhelye, nem föltétlenül érzi a saját bőrén a változást, de sok új projekt elindult, a javarésze csak ezután kezdődik. Véleménye szerint a város messze nincs ott ahol lennie kellene, de jó úton halad. Nyitottabb az üzleti szféra irányába, talán kisebb a bürokrácia és van fejlődés.

Az üzletember azt javasolta, hogy ezúttal ne a változásra hanem a folytonosságra és a stabilitásra szavazzanak a lakók. 

Mint ismert, a kormány döntése értelmében a 2024-es választási kampány május 10-én kezdődik, május 8-ig véglegesítik a jelöltek listáját. Az állampolgárokat június 9-én várják a szavazóurnák elé.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?