Soós Zoltán megadta magát a népharagnak

Elköltöztetik Marosvásárhelyen a Kultfeszt színes sálakkal díszített karácsonyfáját. Soós Zoltán a város polgármestere szerdán késő este a Facebook oldalán jelentette be, hogy a Kult Alternatív Kulturális Fesztivál installációja a várba költözik.

A Rózsák terén felállított installáció nem karácsonyfa, az egy kulturális fesztivál reklámja. A város karácsonyfáját a város állította, a reklám-installációnak viszont helyet biztosítottunk, közpénzt nem költöttünk rá. De meghallottuk az emberek hangját, egyesek felháborodását, és megértettük a helyzet érzékenységét. Ezért azt a döntést hoztuk, azt a fesztiválreklámot lebontjuk és áthelyezzük, mi pedig együtt ünnepelünk itt ennél a fánál. Mindenkit meghívok ide, a Színház térre, hogy egy minden eddiginél színesebb gazdagabb karácsonyi vásárban hangolódjanak az ünnepekre” – mondta a polgármester a Színház téren felállított karácsonyfa előtt.

Ugyanakkor meghívott mindenkit, vegyenek részt a KultFeszten is.

Amint arról beszámoltunk, a Kultfeszt karácsonyfájának projektje keretében rekordkísérletre szánt, sok-sok kisebb sálból kialakított, immár több mint két kilométer hosszú sállal díszítették a fát a Rózsák terén. A kezdeményezők szerint a karácsonyfa az összefogás szimbóluma, mely túlmutat egyéni, politikai, nemzetiségi és kulturális különbségeken. A Kult Alternatív Kulturális Fesztivál „A történetek összekötnek!” mottóval hirdette meg rekorddöntési kísérletét.

Az alternatív karácsonyfa megosztotta a marosvásárhelyi közvéleményt: volt aki a közösségi oldalon „rongykarácsonyfának” nevezte, sokan szegényesnek ítéltek, de ugyanennyien üdvözölték is a kezdeményezést.

A Színház-téren működik a karácsonyi vásár, ott egy hagyományos karácsonyfát állítottak.

Nyitókép: Kultfeszt Facebook oldala

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?