banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Marosvásárhelyen még néhány napig lehet szavazni a részvételi költségvetés projektjeire

Színes lépcsőfokok, biztonságos gyalogátjárók és egészségsétány kialakítása is szerepel a városi önkormányzat által meghirdetett program keretében benyújtott pályázatok között. 

A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal sajtóosztályától megtudtuk, hogy összesen 42 javaslatot terjesztettek elő civilek, ebből 31-et minősített megvalósíthatónak az elbíráló bizottság. Első szakaszban ezekre lehet szavazni április elsejéig, és a szavazatok száma dönt arról, hogy mely 30 projekt marad versenyben.  Az eredmények érvényesítését követően a hivatal meghirdeti a második körös szavazást, április 4-e és 11-e között adhatják le voksaikat a marosvásárhelyi lakhellyel rendelkezők. Abban a szakaszban választják ki a 10 nyertes pályázatot.

Fotó: Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala

Idén is 3 millió lej sorsáról döntenek a városlakók, azaz összesen tíz tervet valósít meg az önkormányzat a részvételi költségvetésre érkezett javaslatok közül. Minden projekt kivitelezésére 300 000 lejt szánnak.

A részvételi költségvetés első kiadását 2022-ben hirdette meg az önkormányzat. Azok közül a projektek közül kettő valósult meg teljes egészében. Teljesen megújult a Bernády szobor körüli park, és a George Coșbuc Gimnáziumban létrehozták a Jövő laboratóriumát. Utolsó száz méteren tartanak a kivitelezési munkálatokkal a Kornisa sétányon, zajlik a közbeszerzési eljárás a Szociális Igazgatóság székhelyének akadálymentesítésére, valamint a Köztársaság téri park felújítására.  

A 2023-as nyertes pályázatok közül megvalósult a Mărăști sétány mögötti sétány felújítására, a kóbor állatok ivartalanítására vonatkozó javaslat és az Ép testben ép lélek című projekt is. Folyamatban vannak a Dacia Gimnázium udvarának és a Codrișor óvoda játszóterének a korszerűsítési munkálatai. A Méhecske, Szentjánosbogár és Fecske óvodák játszótereinek rendezése, ugyanakkor zajlik a közbeszerzési eljárás a kövesdombi szabadtéri óra felújítására is.  

Ahhoz, hogy a marosvásárhelyiek szavazhassanak, be kell jelentkezniük a  https://bugetareparticipativa.tirgumures.ro oldalra és kiválasztaniuk azt a projektet, amelyet a legszükségesebbnek tartanak, vagy amelyben a legtöbb fantáziát látják.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?