banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Meghirdették Marosvásárhelyen a projekt-ötletbörzét

Elrajtolt a 2023-as „részvételi költségvetés” tervezése Marosvásárhelyen, ami során december 18-ig várják a lakosok javaslatait.

A terv szerint a jövő évi költségvetésből hárommillió lejt szánnak a vásárhelyi civilek által javasolt projektek megvalósítására.

Az érdeklődők már magyar nyelven is tájékozódhatnak a pályázati kiírás feltételeiről – nyilatkozta a Maszolnak Portik Vilmos, Marosvásárhely alpolgármestere. A pályázatokat sétányok, parkok, játszóterek, járdák, zöldövezetek átalakítására, mobilitásra és a közlekedésbiztonság fejlesztésére, közterek rendezésére, oktatási és kulturális infrastruktúra javítására, valamint a digitális város fejlesztésére lehet benyújtani – tette hozzá az elöljáró.

A pályázók a regisztrációt követően ötleteiket kifejthetik a bugetareparticipativa.tirgumures.ro internetes oldalon. Hangsúlyozta, hogy a pályázat benyújtásához ki kell tölteni egy formanyomtatványt, amelyben meg kell adni a pályázat rövid címét. Az ötlet leírása legtöbb 2500 karakter hosszú lehet. A pályázók a honlapon ugyanakkor találnak egy Google-térképet, amelyen konkrétan be lehet jelölni a helyszínt is, ahol az ötlet megvalósulna. Emellett fel kell tüntetni a kivitelezési időt, meg kell nevezni a haszonélvezőket, illetve azt is, hogy az előterjesztő milyen minőségében vagy mértékben venne részt a projektben. A projekt becsült költségvetését is meg kell határoznia a pályázónak, továbbá lehet csatolni fényképeket, látványterveket is. Minél több az információ az adott pályázatról, annál jobb - húzta alá az alpolgármester.Fotó: a marosvásárhelyi önkormányzat Facebook-oldala

December 18-ig lehet benyújtani a pályázatokat, és december 21-ig megtörténik a szakbizottsági elbírálás. Első körben december 22.–január 4. között szavazhatnak a megyeszékhely lakói a projektekre (minden elfogadott pályázatra lehet voksolni). A szavazatokat január 6-ig érvényesítik, majd második körben január 7–13. között ismét szavazhatnak a városlakók. Január 14–15. között érvényesítik a második körben leadott szavazatokat, majd január 16-án közzéteszik az eredményeket.

A versenyben 30 pályázat marad, amelyek közül a legnépszerűbb tízet fogják megvalósítani – összegezte az alpolgármester.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?