banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Részvételi költségvetés Hargita megyében: már lehet szavazni

Első alkalommal hirdetett meg részvételi költségvetést Hargita Megye Tanácsa. Az elfogadott projektekre augusztus 22-ig várják a lakosság szavazatait.

Augusztus 12-én megnyílt a szavazás Hargita megye első részvételi költségvetésének ötleteire, harminc nap után pedig eldől, hogy a 22 érvényesített projekt közül melyet vagy melyeket valósítja meg Hargita Megye Tanácsa.

A 22 érvényesített projektre előzetes regisztrálás után szavazhatnak a Hargita megyeiek szeptember 11-ig, a szavazás egy szakaszban történik, a platformon regisztráltak csak egy projektre szavazhatnak. A regisztrációhoz szükséges a név, lakcím, felhasználónév, jelszó és email cím megadása.

Fontos tudnivaló, hogy az érvényesített projektek nagy része a helyi önkormányzatokkal partnerségben valósulhat meg, ezért szükséges az együttműködési szándéknyilatkozat benyújtása a pályázók által augusztus 22-éig, és ha a szavazás által nyertesnek minősül a projekt, akkor az elvi egyetértés hatályba lép.

A nyertes projekteket a szavazatok számának sorrendjében választják ki, projektkategóriától függetlenül az 1 millió lejes keretösszeg felhasználásáig. Hargita Megye Tanácsa fenntartja a jogot a becsült összeg csökkentésére az utolsó nyertes projekt esetében a részvételi költségvetés keretének kimerüléséig. Az eredményhirdetést szeptember 12-én tartják.

A regisztráció és a szavazás ezen a felületen lehetséges.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?