A legmodernebb telemedicinális eszközökkel szerelnek fel 131 sürgősségi betegellátó osztályt

A legmodernebb telemedicinális eszközökkel szerelik fel az ország 131 sürgősségi betegellátó osztályát – jelentette be csütörtökön az egészségügyi miniszter.

Alexandru Rafila Facebook-bejegyzése szerint a szaktárca lezárta a sürgősségi betegellátást segítő telemedicinális eszközök beszerzésére kiírt nemzetközi versenytárgyalást, és csütörtökön aláírták az üzembe helyezési szerződést, írja az Agerpres. Ennek értelmében 131 sürgősségi betegellátó egységet és kórházi osztályt látnak el informatikai berendezésekkel, audio-videó adatátviteli rendszerekkel, valamint speciális orvosi eszközökkel és berendezésekkel, amelyek lehetővé teszik majd a valós idejű kommunikációt a bukaresti, a marosvásárhelyi, a temesvári és a iaşi-i regionális telemedicína-központokkal.

Fotó: Agerpres
A telemedicína-rendszer legfőbb szerepe a szakorvosi távkonzultáció megkönnyítése, a diagnózis gyors felállítása, a beteg kezelésével vagy az esetleges kórházi áthelyezésével kapcsolatos döntések mielőbbi meghozatala – magyarázta a miniszter. A több mint 6,5 millió lej értékű beruházást a Világbank projektje keretében valósítja meg az Egészségügyi Minisztérium – közölte Rafila. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?