Színvonalas versenyre számítanak az idei Hargita ralin

Székelyudvarhelyen rajtol az országos ralibajnokság szezonja pénteken. Megkérdezésünkre a rendezvény főszervezője, Ferencz Csaba elmondta, idén nem változtattak a verseny útvonalán, ahol továbbra is a biztonság az egyik legfontosabb szempont.

Ezen a hétvégén rendezik a Hargita rali 32. kiadását Székelyudvarhelyen és környékén. Az esemény lebonyolításának részleteiről a főszervező, Ferencz Csaba beszélt a Maszolnak.

„Sokkal többen indulnak nemzetközi vonalról, mint tavaly. Van Magyaroroszágról, Olaszországból, Franciaországból és Bulgáriából is versenyzőpáros” – emelte ki az idei mezőny sokszínűségével kapcsolatban.

Fotók: Harghita Rally Facebook oldal

Ugyanaz a pálya, mint tavaly. Azért nem akartunk változtatni a verseny konfigurációján, mert választási év van. Mindenki erre koncentrál, a támogatók is, valamint az egész ország. Nem akartam, hogy ezzel megzavarjuk a választásokat” – árulta el Ferencz Csaba azzal kapcsolatban, miért nem idénre tervezték a verseny útvonalának átalakítását, hozzátéve, hogy ez jövőre már megtörténik.

Terveik szerint 50 százalékban változik majd a pályának az összetétele. A szervező elmondta, fejében már megvan a konkrét terv arra, hogyan alakítanák át a versenyt. Úgy érzi, csodálatos pályákra találtak, viszont addig nem foglalkoznak a jövő évi kiírással, amíg sikeresen le nem zajlik az idei.

Ferencz Csaba az elmúlt időben több nyilvános platformon is kiemelte, a biztonság idén is egyik legfontosabb eleme a ralinak. Fontosnak tartja, hogy mindenki ügyeljen a testi épségére, elkerülve a baleseteket.

„Az emberi hülyeség ellen egyértelműen nincs semmilyen recept, viszont mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy a veszélyes helyeken ne legyenek nézők. Olyan helyszínekre gondolok, ahol adott esetben veszélybe sodorhatnák maguk vagy mások életét, esetleg valamilyen módon akadályozhatják a versenyt” – hangsúlyozta a biztonságos lebonyolítással kapcsolatban a szervező.

Ferencz szervezőtársaival együtt hónapokkal ezelőtt elindította azt a folyamatot, amely a hétvégi rendezésben csúcsosodik ki. Mindenki teljes mértékben melléjük állt a polgármesteri hivataltól kezdve, a rendőrségen keresztül egészen a mentőszolgálatig. A hosszú előkészületek után abban bízik, sikerül majd színvonalas versenyt rendezniük.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?