Maros megyében a nyolcas a bűvös szám

Nyolcan jelöltették magukat a megyeszékhely, Marosvásárhely polgármesteri tisztségére és ugyanannyian pályáznak a Maros Megyei Tanács elnökségére is.

A városvezetői tisztségre három párt állított jelöltet, öten függetlenként jelentkeztek. Ilyenként indul a június 9-i választáson Soós Zoltán polgármester, Rodica Baciu és Cosmin Pop üzletemberek, illetve Dorin Florea és Horațiu Suciu, szakmájukat tekintve orvosok.

Saját polgármesterjelöltet állított az Egyesült Jobboldal (USR), Radu Pescar személyében. A Szabad Emberek Pártja (POL) Radu Bălașt, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) Cristian Vântut jelölte a tisztségre.

Soós Zoltánt az RMDSZ, az Erdélyi Magyar Szövetség, a Magyar Polgári Erő és a Roma Párt is támogatja.

Fotó: Soós Zoltán Facebook-oldala

Horațiu Suciu mellett a Nemzeti Liberális Párt áll.

A többiek esetében nincs szó párttámogatottságról, Dorin Florea azonban a Szociáldemokrata Párt (PSD) színeiben városi tanácsosjelöltként induló Claudiu Maiorral jelenik meg a lakossági fórumokon és a postaládákba bedobott szórólapok is egyszerre érkeznek. A PSD hivatalosan még nem jelentette be, hogy Floreát támogatná.

A bizottság hivatalosan elfogadta az RMDSZ, a Nemzeti Liberális Párt (PNL), az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ), a Szociáldemokrata Párt (PSD), a Szociálliberális Humanista Párt (PUSL), a Szabad Emberek Pártja (POL), az Egyesült Jobboldal Szövetség (ADU), a Románok Egyesüléséért Szövetség (Aur) városi tanácsosjelölti listáit, a Monica Macovei által alapított Jobboldali Alternatíva Párt nem felelt meg a követelményeknek, így az alakulat iratcsomóját elutasította a választókerületi iroda.

A Maros Megyei Tanács elnöki tisztségére is nyolcan jelentkeztek. Közülük mindössze egy személy indul függetlenként.

Péter Ferenc újrázni készülő tanácselnök az RMDSZ jelöltje, Răzvan Birot a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR), Adrian Giurgiut az Egyesült Jobboldal, Mara Togănel volt prefektust a Nemzeti Liberális Párt állította. A Szociáldemokrata Párt Dumitrița Gligat, a Népi Mozgalom Párt Degan Axente Cipriant, a Szabad Emberek Pártja Dan Mascat indítja az önkormányzati választáson. Máthé Zsolt Péter függetlenként pályázza meg a Maros Megyei Tanács elnöki tisztségét.

A megyei önkormányzati testületbe egyébként az RMDSZ, a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Szociáldemokrata Párt (PSD), az Egyesült Jobboldal (USR), a Szociálliberális Humanista Párt (PUSL), a Szabad Emberek Pártja (POL), a Nagy-Románia Párt (PRM) és a Románok Egyesüléséért Szövetség (Aur) szeretné bejuttatni jelöltjeit.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?