Függetlenként térne vissza Gyergyószentmiklós élére a korábbi MPP-s polgármester

„Független polgármesterjelöltként indulok a júniusi választásokon. Több ezer gyergyószentmiklósi biztatása győzött meg arról, hogy visszatérjek a közösség élére” – jelentette be csütörtökön Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós korábbi magyar polgári párti (MPP) polgármestere.

„Döntöttem: független jelöltként indulok a június 9-i polgármester-választáson. Célom, hogy a közösséggel együttműködve szintet lépjen Gyergyószentmiklós – együtt élhető, szerethető várossá formáljuk” – mondja a visszatérni akaró korábbi városvezető. Szerinte Gyergyószentmiklóson „eddig példátlan civilkezdeményezés eredményeként, rövid idő alatt, több ezer támogatói aláírás gyűlt össze, melynek célja az volt, hogy felkérjenek arra, hogy induljak el a polgármester-választáson”.

Csütörtökön Nagy Zoltán elmondta, eleget tesz a felkérésnek és független polgármesterjelöltként elindul a június 9-ei helyhatósági választásokon. Mind mondja, független jelöltként élhet azzal a szabadságával, hogy mindenkivel együtt dolgozhasson „a városért, a közösségért, ahová születtem, és ahol felnőttem”.

„Egy pártfüggetlen személy csapata az egész város, nem csupán a bizonyos politikai nézetekkel rendelkező személyek. Úgy gondolom, hogy a politika egy keretrendszer a hatalom gyakorlásában, de semmiképp nem lehet a játszótere egy egész város” – fogalmaz a korábbi MPP-s politikus.

Amint megírtuk, az RMDSZ Len Emil Balázs jelenlegi alpolgármestert indítja a polgármesteri tisztségért, miután a városban megszervezett előválasztáson jelentős fölénnyel ő győzött Csergő Tibor mostani városvezetővel szemben. Négy esztendővel ezelőtt azonban éppen Csergő Tibor volt az, aki legyőzte Nagy Zoltánt a helyhatósági választáson.

Most azt hangoztatta, hogy ő „az együttműködés, a kézfogások embere”, és a kampányban „békésen, emberségesen áll” szembe az ellenfeleivel. Meglátása szerint neki senkit sem kell legyőznie, „hanem lelkesíteni, meggyőzni a közösséget, hogy együttműködve, minden tudást, jószándékot összefogva dolgozzunk Gyergyószentmiklósért”.

„Az én pajzsom az együttműködés, kardom pedig a hit” – zárta közleményét a független polgármesterjelölt.

Amint Nagy Zoltánnak egy korábbi Facebook-bejegyzéséből kiderül, mintegy ezerötszázan írták alá azokat az íveket, amelyben arra kérik, hogy induljon el az RMDSZ előválasztásán. A korábbi városvezető azonban egy terjedelmes válaszban leírta, a Szövetség belső szabályzata ezt nem tette lehetővé (nem indulhat az előválasztáson az, aki a megelőző négy évben a Szövetséggel szemben indult választáson), ezért maradt távol az előválasztástól, illetve mert az RMDSZ belső ügyeivel nem tud, illetve külsősként nem is akar beleszólni. 

Amint ebben a bejegyzésében írja, mégsem volt hiábavaló a civilekő munkája, egyebek mellett „felnyitotta sokak szemét, köztük az enyémet is”.

Nagy Zoltán úgy fogalmaz, „mindannyian látjuk, bőrünkön tapasztalhatjuk, hogy az elmúlt négy évben Gyergyószentmiklós az arrogancia és a cirkuszok fogságába esett. (...) Az elmúlt időszakban végignéztem, hogy amit az évek alatt csapatommal, megfeszített munkával létrehoztunk, útjára indítottunk, a sok kakaskodás, a belső viták és az érdekek oltárán majdhogynem elveszett.
Meggyőződésem, hogy Gyergyószentmiklós olyan vezetőt érdemel, aki fölé tud emelkedni a pártharcoknak, pártérdekeknek, és képes békét teremteni, együttműködni a város fejlődése érdekében.”
(Nyitókép forrása: Nagy Zoltán Facebook-oldala)
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?