Eldőlt, hogy ki lesz az RMDSZ Hargita megyei tanácselnökjelöltje

Bíró Barna Botond lesz az RMDSZ Hargita megyei tanácselnökjelöltje – döntött szombaton a Hargita megyei Egyeztető Tanács (HET).

Emlékezetes, hogy Borboly Csaba jelenlegi tanácselnöknek két kihívója is akadt Bíró Barna Botond, a megyei önkormányzat udvarhelyszéki alelnöke és Barti Tihamér, a megyei tanács másik alelnöke személyében. A HET keddi, hat és fél órás tanácskozását követően még nem jutottak megegyezésre a jelöltállítás kapcsán, szombaton viszont megszületett a döntés: Bíró Barna Botondot indítja az RMDSZ a székelyföldi megye tanácselnöki tisztségéért.

Erről Tánczos Barna szenátor, a HET tagja tájékoztatta a Maszolt. „Az eljárás betartva a HET döntést tudott hozni arról, hogy ki legyen a jelölt” – mondta, hangsúlyozva, hogy a döntés meghozatalakor azt tartották szem előtt, hogy az RMDSZ-en belül, hogy milyen jelölttel tudnak majd olyan „kohéziós erőket mozgósítani”, hogy a maximális eredményt érjék el nem csak a június 9-ei helyhatósági választás alkalmával, hanem az ugyanaznap tartandó európai parlamenti választás során is.

Bíró Barna Botond | Fotó: RMDSZ

Tánczos tájékoztatása alapján miközben Bíró Barna Botond lesz az RMDSZ Hargita megyei tanácselnökjelöltje, Borboly Csaba és Barti Tihamér alelnökként szeretnék majd munkájukat folytatni a megyei önkormányzatban. A szenátor bízik abban, hogy nem csak az önkormányzati választáskor lesznek sikeresek, hanem az EP-választáson is és sikerül megtartaniuk képviselői mandátumaikat az európai parlamentben, hogy ott továbbra is képviselni tudják a magyarságot.

A HET szombati ülését követően Borboly Csaba Facebook-oldalán úgy fogalmazott, hogy olyan megegyezés született, amely biztosítja a megkezdett munka folyamatosságát, a megyei tanács szervezeteinek megtartását és fejlődését. „A legfontosabb, hogy az erdélyi magyarságnak képviselete legyen Európában. Ennek most alá kell rendelni a térségi rivalizálást és a helyi érdekek érvényesítését” – fogalmazott. Megjegyezte, hogy Kelemen Hunor, az RMDSZ országos elnöke is segített megállapodásra jutniuk.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?