banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Nagy érdeklődés övezte Csíkszeredában a városi RMDSZ szervezetének tisztújító közgyűlését

Több mint ötszáz csíkszeredai lakhellyel rendelkező személy vett részt kedden délután azon a küldöttgyűlésen, amelyen az RMDSZ csíkszeredai városi szervezete a Városi Küldöttek Tanácsának (VKT) elnökét, illetve tagjait választották meg.

A szavazással egybekötött küldöttgyűlésen Korodi Attila elnök beszámolóját, valamint a jelöltek bemutatkozását követően a tagság újabb négy éves mandátumra szavazott bizalmat Korodi Attilának, Csíkszereda polgármesterének 410 szavazattal.

Fotó: Korodi Attila Facebook-oldala

A polgármester elmúlt négy esztendő sikereit, a jövővel kapcsolatos elképzeléseket vázolta köszöntőbeszédében. Hangsúlyozta: értékteremtés zajlik, sokat tettek a város sport-, gazdasági, kulturális, egyházi és civil életének felvirágoztatásáért, valamint a magyar identitás erősítéséért. „Köztereink, templomaink élettel vannak tele, középületeinket ünnepek alkalmával nemzeti színekbe öltöztetjük, világítjuk ki, szimbolikusak testvértelepülési kapcsolataink is, kiemelném Máriapócsot és Rodostót. Csíkszereda határozottabban észrevehető Erdély kulturális és sporttérképén. 113 millió euró értékű pályázatot tudtunk behozni a következő négy-öt évre, mert azt szeretnénk, hogy a város életminőségben, infrastruktúrában, lehetőségekben gazdagodjon, ehhez meghoztuk a megfelelő döntéseket is. Tartsunk ki az értékrendünk mellett, legyünk büszkék szimbólumainkra, legyünk büszkék arra, hogy fiataljaink hazajönnek, dolgoznak, ezért külön öröm, hogy a közéletet szívükön viselők között minden korosztály, szakma képviseltetve van. Csíkszereda az erdélyi magyarság egyik védőbástyája, és az is marad” – hangoztatta Korodi.

A tisztújító közgyűlés kapcsán az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének ügyvezető elnöke, Becze István érdeklődésünkre elmondta: látszik az, hogy Csíkszereda közéletében az RMDSZ a legfontosabb szereplő évek óta, és jó látni, hogy az emberek részt akarnak venni a közéleti döntésekben, ezt mutatja az is, hogy jelentős számú pályázó adta le jelentkezőiratát, és a szavazáson nagy a részvétel. „Ezáltal erősebb tud lenni a szervezet és a közösségünk is. Lehetőséget kell adni az embereknek a véleménynyilvánításra.  Azt gondolom, Csíkszereda az erdélyi magyarság egyik legfontosabb központja, és jó az, ha a városvezetésben és a városvezetés mögött levő szervezet vezetőségében minél többen részt vesznek” – jelentette ki az ügyvezető elnök.

A csíkszeredai Városi Küldöttek Tanácsába a választott tagok számára 29 hely van fenntartva. A választási bizottság 44 személy jelölését hagyta jóvá. A kedd délutáni szavazáson 544 személy regisztrált, ebből 528-an adták le a szavazólapokat. Az érvényes szavazatok száma 526.

Az óvásokat a közgyűlést követő 48 órában lehet benyújtani írásban az RMDSZ Csíki Területi Szervezetéhez.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?