Csíkszeredában két új ANL-tömbház épül

Az Országos Lakásügynökség (ANL) két újabb tömbház építését vállalja Csíkszeredában, ami összesen 40 új lakást jelent.  Ezek elkészültével újabb két tömbház épülhet majd meg, ugyancsak negyven lakrésszel, ami összesen 80 lakást jelent. A beruházás a Pacsirta sétányon a Fenyő utca Suta felőli végének meghosszabbításban található területen valósul meg.

A kiszemelt 12 430 négyzetméteres területre a polgármesteri hivatal várja a környezetvédelmi engedélyt, ugyanakkor folyamatban van a területrendezési terv (PUZ) is. Amennyiben minden a tervek szerint halad, a március végi soros havi ülésen a testület elfogadja a tervet, ami szabályozni fogja az ott beépíthető területeket, infrastruktúrát, utcákat, lakóépületeket – magyarázta érdeklődésünkre Bors Béla.

A szerző felvétele

Az alpolgármester kifejtette: az ANL első lépésként két tömbház építését vállalja, külön-külön 20-20 apartmannal, majd ezek elkészültével újabb két tömbházat építenek ugyanannyi lakrésszel. Annak érdekében, hogy gyorsabban haladjon a folyamat, az önkormányzat átvállalta a megvalósíthatósági tanulmány elkészítését. Az idei költségvetésbe már belefoglalták a megvalósíthatósági tanulmányhoz szükséges összeget. Az elkészült és elfogadott tanulmány után kerülhet sor a kivételezési terv elkészítésére, majd a munkálatok elkezdésére. A megyeszékhelyen jelenleg a Nagyrét utcában található négy, valamint a pacsirta sétányon nyolc ANL-s tömbház.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?