Több ezer rendellenességre derült fény az eddig ellenőrzött LPG-állomásoknál

Az ország LPG-állomásainál tartott eddigi ellenőrzések során összesen 2150 rendellenességet állapítottak meg a hatóságok – számolt be vasárnapi sajtótájékoztatóján Raed Arafat.

Fotó forrása: Info Trafic 24

A katasztrófavédelmi államtitkár közlése szerint 1797 szabálysértési bírságot szabtak ki az ellenőrök, 6 545 307 lej értékben. Az ellenőrzött LPG-állomások közül 11-nek bevonták a működési engedélyét, 60-nak felfüggesztették a tevékenységét és 12-őt bezártak.

Mint írtuk, a miniszterelnök felszólította az ellenőrző hatóságokat, hogy keményen lépjenek fel a szabálysértőkkel szemben. Ugyanakkor kifejtette, törvénymódosításra van szükség, hogy büntetőjogilag is felelősségre vonhatók legyenek azok, akik engedély nélkül működtetnek magas kockázattal járó vállalkozásokat. Jelenleg ugyanis csak pénzbírság jár ezért, amit a vállalkozók kifizetnek, majd háborítatlanul folytatják tevékenységüket.

Egyébként országszerte ellenőrzéseket végez a Munkaügyi Felügyelőség a cseppfolyósított autógázt (LPG) tároló és értékesítő cégeknél szeptember 8-áig.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?