Ellenőrzik a munkaügyi felügyelők a cseppfolyósított autógáz-töltőállomásokat

Országszerte ellenőrzéseket végez a Munkaügyi Felügyelőség a cseppfolyósított autógázt (LPG) tároló és értékesítő cégeknél.

Az intézmény keddi közleménye szerint az ellenőrzésekre augusztus 28. és szeptember 8. között kerül sor. Az akció célja egyebek mellett a munkaügyi kapcsolatokra vonatkozó törvényi előírásokat megszegő munkáltatók azonosítása és a feltárt rendellenességek felszámolása kötelező érvényű intézkedésekkel és megfelelő bírságokkal. Célul tűzik ki emellett, hogy tudatosítsák a munkáltatókban és a munkavállalókban a munkahelyi egészségvédelemre és biztonságra vonatkozó jogi rendelkezések betartásának fontosságát.

Fotók: Munkaügyi Felügyelőség/ Facebook

Ellenőrizni fogják a munkaügyi felügyelők az egyéni munkaszerződéseket és a munkaidő-nyilvántartást, de azt is megvizsgálják, hogy megfelelően jelölték-e az üzemanyag-töltőállomásokon a járművek útvonalát, hogy a munkáltató kiadott-e írásbeli utasítást a nyílt láng használatára és a munkahelyi dohányzásra vonatkozóan, hogy a munkavállalók részesültek-e robbanásvédelmi oktatásban, valamint hogy biztosítják-e a töltőállomásokon dolgozóknak a megfelelő anyagokból készült egyéni védőeszközöket.

A közlemény szerint az ellenőrzések fokozását „az elmúlt időszak eseményei indokolják, amelyeknek súlyos következményei voltak a munkavállalók egészségére és biztonságára".

Szombaton több robbanás is történt a Dâmboviţa megyei Crevedia egyik LPG-töltőállomásánál. A detonációkban ketten meghaltak, 58-an megsérültek, utóbbiak közül 43-an belügyi alkalmazottak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?