Tamás Sándor: a magyar közönyt és a román AUR-t kell legyőznünk

Háromszéken a magyar közösség közönyét és a román AUR-t kell legyőzni június 9-én, fogalmazta meg ismételten Tamás Sándor. A háromszéki tanácselnök, az RMDSZ megyei elnöke szerint felmérések azt mutatják, hogy javult a magyarok választási kedve ám a románok nagyobb arányban vesznek részt a választásokon. Fel kell hívni a háromszéki magyarok figyelmét, hogy minél nagyobb legyen a választásokon való részvétel, mondta Tamás Sándor.

Háromszék sok településén az lehet az érzése az embereknek, hogy „magyar világban élnek”, ám tudatosítaniuk kell, hogy a róluk szóló nagy döntéseket országos szinten hozzák, ezért látniuk kell azt is, hogy mi történik az országban, hívta fel a figyelmet Tamás Sándor, aki szerint jelenleg az AUR 20 százalékon áll és biztosan ott lesznek képviselői az Európa Parlamentben, illetve több háromszéki településen is vannak polgármester- és tanácsosjelöltjeik.

Ha az erdélyi magyar közösség nem megy el nagy számban szavazni és nem lesz magyar képviselet az Európa Parlamentben, akkor majd az AUR képviselői, köztük Dan Tanasa mondja el, hogy „mi az igazság Székelyföldön”.

Fotók: Török Etele

„Amikor az AUR-ról beszélünk, az nem riogatás, hanem realitás”, fogalmazta meg Tamás Sándor, aki szerint az a különbség a többi román párt és a szélsőséges AUR között, hogy a többi párt világképében benne vagyunk mi, magyarok is, miközben az AUR világképében kizárólag a románok és ortodoxok vannak benne. Ennek fényében az idei választások szakítópróbák lesznek, mert ha az AUR megveti a lábát az önkormányzatokban, országos szinten és kormányközelbe kerül, az az erdélyi magyar közösség végét jelentheti - magyarázta a háromszéki RMDSZ-elnök.

Le kell győzni a közönyt 

Kovászna megyében az RMDSZ 37 polgármesterjelöltet indít és 1 helyen független jelöltet támogat, számolt be Tamás Sándor. Hozzátette: 19 olyan község van, ahol az RMDSZ polgármester jelöltjének nincs kihívója. Ezeken a településeken a lakosság hátradőlhet mert úgy érzi, hogy szavazata nélkül is nyer a polgármester jelöltjük. Fontos viszont, hogy megértsék az összefüggéseket és mindenképpen vegyenek részt a választásokon, adják le szavazatukat az RMDSZ Európa Parlamenti jelöltjeire, amely a három magyar politikai szervezet összefogásának listája, mondta Tamás Sándor.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?