Gelence: magyarok az AUR listáján

Egyre másra teszik le a tanácsosjelölt listákat Kézdiszéken is, hiszen április 30-a az utolsó nap, amíg erre lehetőség van. a Kézdi-Orbaiszéki Gelencén némi furaságra akadtunk: a szélsőséges AUR listáján zömében magyar nevű személyek szerepelnek.

Gelence valamiféleképpen kakukktojás: több mint két évtizeddel ezelőtt a néhai Vadim Tudor, a Nagyrománia Párt (PRM) Kovásznáról delegált korifeusai sikerült a nagyközség roma lakosságát meggyőzzék, hogy soroljanak be a nacionalista pártba, így akkor a PRM listáin indultak, de most más szelek fújnak: ezúttal az AUR tanácsosjelölt listáján szerepel több magyar név.

Fotó: Borsi Balázs

A listát szombaton tette le a korántsem magyarbarát Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR). Van polgármesterjelöltjük is Liviu Racoviță nyugalmazott rendőr személyében, őt a listán egy másik nyugdíjas karhatalmi, Florentin Ilie követi. A tizenötös listán szerepelő további nevek: Gráncsa Szilveszter László, Balázs Zoltán, Ilyés Róbert Csaba, Bali Zsombor László, Ilies Péter, Esztean Lajos, Ilyés József, Bali Géza, Gheorghiță Ilieș, Ityim Levente Róbert, Deme Felix Elemér, Bajcsi Tibor és Florentina Ilie.

Nemcsak az AUR, hanem a Pro Europa Romapárt is jelentkezett egy tízes listával, az ezen szerepelő nevek: Borcsa Alexandru, Claudia Glodeanu, Borcsa Levente, Gráncsa Szilamér Dávid, Gergely Tihamér, Bokor Zoltán, Haralyi-Izsák Boldizsár, Gáspár Zoltán Gyula, Sós Arnold Norbert és Borcsa Sándor.

Az RMDSZ tizenkilenc nevet tartalmazó listát iktatott, polgármesternek részükről Ilyés Botond János újrázik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?