banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Szociális, pszichológiai és jogi tanácsadási segítséget nyújt az időseknek Zilah önkormányzata

A koronavírus-járvány megjelenése maga után vonta a szociális szolgáltatások bővítését, fejlesztését, kiterjesztését. Zilahon, a Román Vöröskereszt Szilágy Megyei Szervezete és a Zilahi Polgármesteri Hivatal Szociális Igazgatósága tavaly novembertől az Egy esély az idősek számára programon keresztül 96 zilahi idős személynek biztosítottak házi segítségnyújtást.

A „Második család” nappali ellátás keretében 81-en igényeltek szociális, pszichológiai és jogi tanácsadást, valamint a központban szabadidős programok, tevékenységek szervezésére is volt kérés. A nappali központtá alakított 9-es hőközpontban 63-an élnek rendszeresen az ott kínált ingyenes szociális szolgáltatásokkal.

Fazakas Miklós alpolgármester elmondta, az igénylők főleg pszichológiai tanácsadást, orvosi konzultációt kértek, de néhány idős személynek mosodai szolgáltatásra volt szüksége, ugyanakkor a gondozók besegítettek a főzésben, takarításban, a közüzemi számlák kifizetésében és a gyógyszerek kiváltásában.

„Célunk, hogy az idősek életét megkönnyítsük ebben a nehéz helyzetben, ezért az elmúlt időszakban közel 250 személynek nyújtottunk segítséget ügyintézés, jogtanácsadás, pszichológiai szolgáltatás terén, a közösségi élet hiányában szabadidős, kulturális és szocializációs tevékenységeket is kínáltunk a zilahi időseknek” – tette hozzá az alpolgármester.

Akik szeretnének élni a szociális igazgatóság által nyújtott szolgáltatásokkal, jelezhetik azt a szociális ügyosztályon, ahol előre meghatározott kritériumok alapján értékelik a kérelmeket, és a lehetőségekhez mérten mindenkinek megpróbálnak valamilyen módon segítséget nyújtani. Az első két évben a támogatást uniós forrásból fedezik, ezt követően a nappali központok fenntartását és a költségeket a helyi önkormányzat finanszírozza – tudtuk meg.

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?