Székelyudvarhely: a POL ígéri, több tanácsos nem mond le

Godra Zsolt személyében új vezetője van a székelyudvarhelyi önkormányzat többségi frakciójának – erről hétfőn döntött a székelyudvarhelyi Szabad Emberek Pártja (POL). A testületben megüresedett helyek betöltéséről még nincs konkrét döntés, ugyanakkor a megmaradt tanácsosok jelezték: többen nem mondanak le.

Frakcióülést tartott hétfőn a székelyudvarhelyi Szabad Emberek Pártja, a politikai alakulat erről kedden értesítette sajtóközleményben a Maszol szerkesztőségét. Mint írják, az augusztus 30-i megbeszélésen a csapat tagjai úgy döntöttek, az András Lehel önkormányzati képviselő lemondása után megüresedett frakcióvezetői helyet Godra Zsolt veszi át, a frakcióvezető-helyettes pedig továbbra is Péter Balázs marad.

Godra Zsolt eskütétele | Fotó: udvarhely.ro

A hétfői találkozón napirendi pont volt az András Lehel és Szabó Zsuzsa önkormányzati képviselő lemondása miatt megüresedett helyek betöltése is. „Ebben a kérdésben a frakciónak egyelőre nem sikerült végleges döntést hoznia, hiszen azzal a problémával szembesültünk, hogy a listánkon azok következnek, akik már a választások előtt jelezték, inkább csak támogatói szerepet vállalnak a csapat törekvéseiben” – olvasható az új frakcióvezető által aláírt közleményben. Ebben azt is jelzik, hogy a képviselői mandátumok betöltéséről a bővített frakcióban hamarosan ismét tárgyalnak, végleges választ szeptember elejére ígértek az érintettek. Megjegyzik továbbá, hogy a csapat tagjai egyértelműen jelezték, nem lesznek további lemondások.

„Abban bízunk, a szeptemberi rendes tanácsülésen ismét teljes lesz a Szabad Emberek Pártjának székelyudvarhelyi frakciója. A hétfői frakcióülésen minden önkormányzati képviselő jelezte: tudatában vannak, hogy a városlakók bizalmát és a vele járó felelősséget négy évre kapták. Éppen ezért határozottan kijelentették, a következő három évben is a legjobb tudásuk szerint szolgálják a várost” – áll a közleményben.

Sok volt a csere az elmúlt időszakban

A POL teljes, 24-es jelöltlistával vágott neki a tavalyi helyhatósági választásoknak, amelyen 12 bejutó helyet szerzett meg. Az eredeti felállásból azonban már nem sokan tevékenykednek tanácsosként az udvarhelyi önkormányzatban. A listát vezető, polgármesternek megválasztott Gálfi Árpád helyére Major Sándor tanár került a testületbe, Pálfi Kinga pedig alpolgármesterként vesz részt az üléseken. Gálfi után Albert Sándor mondott le tanácsosi mandátumáról, ezúttal is érthető okokból: ő lett az új városmenedzser. Ferenc Bélának kellett volna a helyére lépnie, de miután nem vállalta, a most megválasztott frakcióvezető, Godra Zsolt mérnök lett a tanács tagja.Megalakulása óta sokat változott az önkormányzati testület | Fotó: Szász Csaba/Archív

Idén júniusban a tanácsosi lista második helyezettje, Pál Dénes személyi okokra hivatkozva lépett ki a testületből. Döntését nem kívánta részletezni, de azt ígérte, hogy „a megfelelő időben” tájékoztatást ad az eseményekről és okokról, a problémákról és akadályokról, amelyek a távozásához vezettek. Helyét Tamás Béla értékesítési menedzsernek kellett volna átvennie, ám ő sem vállalta, így a tanácsosi lista 17. helyezettjével, Bíró Lóránd belsődizájnerrel egészült ki az önkormányzati testület.

Az első tizenkettőből mára már csak hat tanácsos maradt, mert a múlt hónapban András Lehel és Szabó Zsuzsa is jelezte, hogy lemondanak tanácsosi mandátumukról. A listán Nagy Endre tanár és Tankó Ágnes vállalkozó következik, de egyelőre még nem tudni, hogy vállalják-e az önkormányzati munkát.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?