Székelyudvarhely és a háromszéki Barátos címerét hivatalosította a kormány

Székelyudvarhely és a Kovászna megyei Barátos címerét hivatalosította az RMDSZ javaslatára csütörtöki ülésén a kormány – jelentette be Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közberuházásokért felelős miniszter.

A szaktárcavezető elmondta: a magyar közösségek jogos kérését teljesítették, a kormánydöntés értelmében a két település szabadon használhatja saját címerét, szimbólumát. A miniszter hozzátette: a fejlesztési szaktárca több tucat címert és zászlót hivatalosított, és folytatja ezt a munkát – írja szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében az RMDSZ.

„Az önkormányzatokat arra bíztatom, iktassák a település címerének, zászlajának hivatalosításával kapcsolatos kéréseiket, az RMDSZ rövid idő alatt érvényt szerez a jogos kéréseknek” – hangsúlyozta Cseke Attila.

Székelyudvarhely címere kék mezőben egy kardot markoló ezüstpáncélos kart jelenít meg, a kardon aranykorona, szív és egy medvefej látható, vitézséget és bátorságot sugall. A címer sarkait arany csillag és ezüst tölgyfalevél díszíti, a város egykori címerének jelei.

Barátos címere kék mezőben egy gólyát ábrázol csőrében arany kígyóval, a címer felső sarkaiban arany Nap és ezüst Hold.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?