banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Kutyája mentette meg az eltévedt idős asszonyt Farkaslakán

Önkéntes tűzoltókból, rendőrökből, erdészekből és egészségügyi alkalmazottakból álló csapat mentette meg hétfőn egy 75 éves farkaslaki asszony életét, akinek az eltűnését nem sokkal korábban jelentették be. Az idős asszony megmentésében nagy szerepe volt a kutyájának is – közölte a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mint kiderült, a fia szombaton este otthonában látta utoljára az asszonyt, aki vasárnap reggel nyolc órakor már ismeretlen helyre távozott. A székelyudvarhelyi rendőrséget vasárnap délután értesítették az eltűnésről. A keresése még aznap elkezdődött, az éjszaka folyamán szünetelt, majd hétfőn hajnalban a rendőrökből, önkéntes tűzoltókból és erdészekből álló csoport folytatta a kutatást.

A hűséges társ | Fotó: Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság

Amint a rendőrségi közleményben megjegyzik, annak ellenére, hogy tudták, az idős asszony nehezen, botra támaszkodva jár, és jellemzően csak kis távolságokat tud megtenni, a keresési területet kiterjesztették a közeli erdős részre is, és végül a lakásától körülbelül egy kilométeres távolságra, az erdőben találták meg.

Az idős asszony legfontosabb megmentője a kutyája volt, amely nemcsak felhívta ugatásával az emberek figyelmét a keresett személy hollétére, hanem az alatt a 30 óra alatt, amíg az erdőben volt és az éjszakai hőmérséklet 4 fokig esett, kitartott mellette, miközben a földön összeesve hevert.  

Amikor az idős nőre rátaláltak, eszméleténél volt, de nem tudott felállni. Miután a helyszínre érkező mentősök orvosi ellátásban részesítették, hordágyon szállították a mentőautóba és azzal a Székelyudvarhelyi Városi Kórházba, ahol megfelelő ellátást kapott.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?