banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

FRISSÍTÉS: Amíg a hegyimentők keresték, az eltévedtnek hitt turista hazament, de nem szólt senkinek

Újrakezdték hétfő reggel a Prahova megyei hegyimentők annak a turistának a keresését, aki szombat este tévedt el a Piatra Arsă menedékház–Poiana Stânii útvonalon. FRISSÍTÉS: Hétfőn reggel kiderült, az eltévedtnek hitt turista sikeresen hazaért, ám erről nem értesítette a hegyimentőket. 

A keresésben 18 hegyimentő, hat katonai tűzoltó és három csendőr vett részt. 

Az eltévedt turistát Daniel Zarioiunak hívják, 36 éves és szombat este 9 órától keresték.

A hegyimentők telefonon is próbálták elérni a keresett férfit, akivel egy ideig sikerült tartaniuk a kapcsolatot, majd a turista telefonja azt jelezte, hogy ki lett kapcsolva vagy pedig lemerült. 

Mivel telefonon nem sikerült vele kapcsolatba lépni, a keresés közepette megpróbáltak neki a WhatsApp alkalmazáson keresztül üzenetet küldeni a hegyimentők és a készülék jelezte is, hogy címzett megkapta, sőt el is olvasta az üznetet. 

Nea Cojanu, a sinaiai hegyimentők vezetője azt nyilatkozta, amikor megkérdezték a turistától, hogy miért nem szólt a hegyimentőknek arról, hogy épségben hazaért, azt felelte, ez eszébe sem jutott. A hegyimentők vezetője "felelőtlennek" minősítette ezt a viselkedést, mert miközben a turista biztosnágban hazaért, 18 hegyimentő, továbbá tűzoltók és rendőrők kutattak utána éjt nappallá téve a Bucsecs-hegységben. 

(Címlapkép: Maszol)

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?