Eltűnt egy Hargita megyei testvérpár a Fogarasi-havasokban

Eltűnt egy Hargita megyei testvérpár a Fogarasi-havasokban. A hegyimentők már negyedik napja keresik őket. Az akciót a lavinaveszély és a helyenként egy méteresnél nagyobb hótakaró is megnehezíti. FRISSÍTÉS: Megtudtuk, hogy a testvérek gyergyószentmiklósiak.

A News.ro tájékoztatása szerint a két férfi szombaton a Moldoveanu csúcsra indult. Hozzátartozóik vasárnap jelentették eltűnésüket, miután teljesen megszakadt a kapcsolat velük. Előbb az Argeș megyei hegyimentők indultak el a keresésükre, majd csatlakoztak hozzájuk a Brassó megyei társaik is.

A Brassó megyei csendőrség szóvivője, Laurentiu Stoian elmondta, jelenleg összesen 30 csendőr és hegyimentő vesz részt a mentőakcióban, és hamarosan bevetnek egy helikoptert is. A két eltűnt férfi autóját hétfőn megtalálták a Fogarasi-havasok lábánál, Felsőszombatfalva közelében.

Hozzátartozóik szerint a testvérek téli hegyi túrákhoz alkalmas felszereléssel indultak útnak.

FRISSÍTÉS1: A Brassó megyei csendőrség szóvivője, Laurentiu Stoian a Maszolnak elmondta, egy 34 és egy 36 éves férfit keresnek. Arról nem tudott információkkal szolgálni, hogy melyik településről származnak az eltűnt személyek. "Úgy tudom, hogy egyikük nem Hargita megyében, hanem Kézdivásárhelyen él" – mondta a szóvivő, aki a rendőrséghez irányított hivatalos információkért.

FRISSÍTÉS2: A Hargita megyei rendőrség szóvivője, Gheorghe Filip a Maszolnak elmondta, mindkét férfi gyergyószentmiklósi, egyikük 34, a másik 37 éves.

Cikkünk frissül

Kapcsolódók

Kimaradt?