Több turista eltévedt a Csalhó-hegységben

A Neamţ megyei Salvamont hegyimentő-szolgálat figyelmezteti a turistákat, hogy a Durău és a Dochia menedékház közötti utat járhatatlanná tették a hó miatt kidőlt, még lombos cserjék.

Raul Papalicef, a Salvamont vezetője az Agerpres hírügynökségnek küldött közleményében arról tájékoztat, hogy több eltévedt kirándulócsoportnak kellett már a segítségére sietniük, ugyanis a hó és a kidőlt fák teljesen eltakarják az ösvényeket, valamint a turistajelzéseket. Emiatt lezárták a Fântânele és a Toaca-csúcs, valamint a Duruitoarea-vízesés és a Dochia menedékház közötti útszakaszokat.

A hó vastagsága az 1400 méter fölött 55 centiméter vagy még annál is több, néhol eléri az egy métert. A közleményben az olvasható, hogy a hegyimentők végigjárták a terepet, majd úgy döntöttek, hogy amennyiben az idő jobbra fordul, járhatóvá teszik a Durău–Fântânele– Dochia útvonalat, a Duruitoarea–Dochia szakaszon azonban csak 2017 májusában kezdik el a munkát.

A többi útvonalon is rengeteg tennivalójuk van a hegyimentőknek, ugyanis nagyon sok fa dőlt ki, amelyeket decemberig el kell takarítaniuk az ösvényekről.

Kapcsolódók

Kimaradt?