Továbbra sem találják a Fogarasi-havasokban eltűnt gyergyói testvérpárt

Több csapat átfésülte már a Moldoveanu-csúcs felé tartó útvonal nagy részét, de továbbra sem találják a Fogarasi-havasokban a múlt hét végén eltűnt gyergyószentmiklósi testvérpárt – tájékoztatta a Maszolt a Gyergyószentmiklósi Dancurás Hegyimentők vezetője.

Lukács Lehel folyamatosan kapcsolatban áll a helyszínen tartózkodó Argeș megyei hegyimentőkkel. Tájékoztatása szerint szerda délután két csapat kereste a gyergyóiakat. Dolgukat nehezítette, hogy friss hó hullott a Fogarasi-havasokban, narancs jelzésű riadó is volt, és nagy a lavinaszély.

A dancurások vezetője elmondta, a hegyimentők eljutottak a Viștea Mică nevű csúcs közelében lévő menedékhelyhez is, de a testvérpárnak nyoma sem volt. Volt némi remény arra, hogy a 34 éves és a 37 éves férfi ott húzódott meg, de ez most szertefoszlott.

A keresés csütörtökön is folytatódik, de az idő múlásával csökken az esélye annak, hogy élve találják meg az eltűnt testvérpárt. A két férfi már öt napja nem adott életjelt magáról.

Lukács Lehel hangsúlyozta, ennek ellenére egy darabig még biztos fogják keresni őket az Argeș megyei hegyimentők. „Csakhogy nagyon óvatosaknak kell lenniük. Éppen egy éve halt meg egy társuk mentőakció közben a Fogarasi-havasokban” – magyarázta a dancurások vezetője.

Mint beszámoltunk róla, a testvérpár szombaton indult el hazulról megmászni a Románia legmagasabb hegycsúcsát, a Moldoveanut. Hozzátartozóik vasárnap estére várták vissza őket, de négy napja semmit nem tudnak róluk. Autójukat hétfőn megtalálták a Brassó megyei Felsőszombatfalva közelében, a Fogarasi-havasok lábánál.

Portálunk úgy tudja, a testvérek tapasztalatlan hegymászók, egyikük csak egyszer volt téli hegyi túrán, a másikuk egyszer sem. Az egyik férfi két gyermek, a másik három gyermek édesapja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?