Idén is igényelhető az óvodába járást ösztönző szociális utalvány Zilahon

A zilahi hátrányos helyzetű, rászoruló családokból származó gyermekek az idei tanévben is részesülnek óvodába járást ösztönző szociális utalványban – ismertette Fazakas Miklós alpolgármester, aki elmondta, az előző, 2020–2021-es tanévben 136 utalványt osztottak ki 38 óvodáskorú gyermeknek.

A 2015/248-as törvénymódosító és kiegészítő jogszabály alapján azoknak az óvodáskorú, oktatási intézménybe beíratott gyermekeknek jár támogatás, akiknek családja vagy a nevelésükkel megbízott személy, családfenntartási pótlékra jogosult a 2010/277-es törvény értelmében. Az utalvány értéke 2020 tavaszától havi 50 lejről 100 lejre nőtt – tette hozzá az alpolgármester, kiemelve, csak azok részesülnek támogatásban, akiknek gyermekei rendszeresen járnak óvodába.

Az igényléseket a Zilahi Polgármesteri Hivatal alárendeltségéhez tartozó Szociális Igazgatóságon kell benyújtani hétfőtől péntekig 8.00–16.00 között, érdeklődni a 0260–661769-es telefonszámon lehet.

„Minden gyermek számára biztosítani kell a megfelelő oktatást, ezért bölcsődét és óvodákat építünk, iskolákat újítunk fel, fejlesztési eszközökkel látjuk el ezeket, hogy tágas és barátságos környezetet biztosítsunk a tanintézményekbe járó gyermekek számára. Fontos, hogy már gyermekkorban, sőt az óvodában megalapozzák a kicsikben azokat a képességeket, amelyekre szükségük lesz a gyorsan változó világban a 21. század emberének. Az óvodában tanító pedagógusaink hozzájárulnak és támogatják a gyermekek egészséges fejlődését, a tehetség kibontakozását, ezért a társadalomba való beilleszkedés sikerét már az óvodai évek meghatározzák” – nyilatkozta az alpolgármester.  

(Címlapkép: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?