Két év múlva terelőúton közlekedhetnek a Zilaht elkerülni szándékozók

Javában zajlanak a zilahi terelőút második szakaszának munkálatai, amihez a kedvező időjárás is hozzájárul. A múlt héten megérkezett a kínai kivitelező cég, átvették a területet, a topográfusok megjelölték az útirányt, az erdős szakaszt megtisztították, jelenleg a földút egyengetése, alapozása zajlik.

Fazakas Miklós alpolgármester elmondta a zilahi terelőút fontos a zilahiak és a várost elkerülni szándékozók számára, mert ha elkészül, akkor a nagy teherautóknak már nem kell átszelniük a városközpontot, ezáltal könnyebbé és biztonságosabbá válik a közlekedés, kevesebb dugó keletkezik.

„Évtizedek óta gondot jelentenek a teherautók, amelyek szinte naponta akadályozzák a forgalmat, gyakran balesetet okoznak, és megnehezítik a rendőrség és a törvényszék előtti közlekedést. Ha elkészül a Fenyves alatt lévő tíz méter széles II. útszakasz, akkor a nagy járművek a Meszesről a lőtér fele haladva, a várost kikerülve, a már meglévő nyolc kilométer hosszú terelőútra térhetnek” – nyilatkozta az alpolgármester.A szerző felvétele

Az 5,5 kilométer hosszú terelőút második szakaszának megépítését egy román-kínai vegyes konzorcium végzi, a kormány áfa nélkül 185 millió lejt hagyott jóvá a beruházásra, a kivitelezési idő 24 hónap, a munkálatokra 7 éves garanciát vállaltak. A nyomvonalon öt 26 méteres völgyhidat, két 12 méteres hidat és két körforgalmat építenek.

Seres Dénes parlamenti képviselő kiemelte, a terelőút megépítésére már 10 éve várnak, és végre minden akadály elhárult, beleértve az erdészeti kérdéseket és más jellegű problémákat. Az út által a város élhetőbbé válik, a Kossuth és a Tudor Vladimirescu utca lakói mentesülnek a forgalom okozta teher alól, ugyanakkor a város környéken élők fejlődésre számíthatnak, mert ha adott az infrastruktúra, a befektetők is szívesebben jönnek.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?