banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Mentesítik Zilaht a nagy teherforgalomtól, tavasszal kezdődhet a terelőút második szakaszának építése

Tavasszal kezdődik a zilahi terelőút második szakaszának építése, ennek érdekében a kivitelezést felvállaló kínai-román cég képviselői pénteken megbeszélést tartottak Zilahon a helyi önkormányzat vezetőségével.

Nagy gondot jelentenek a várost átszelő teherautók, amelyek nehezítik a közlekedést, balesetet okoznak. Többször megtörtént, hogy a nagy tehergépkocsi a Kossuth utcán lévő éles kanyarnál felborult vagy házkerítésnek csapódott, leállítva vagy akadályozva ezzel a közlekedést – mondta portálunknak a megyeszékhely alpolgármestere, Fazakas Miklós.

Fazakas Miklós, Zilah alpolgármestere | A szerző felvétele

„Ezt a kellemetlen helyzetet akarjuk a jövőben elkerülni, ezért a forgalmat a városon kívülre fogjuk terelni, a már meglévő nyolc kilométer hosszú elkerülőútra, amely Egrespatak bejárata előtt kezdődik és a Szilágypanit bejárata után lévő, a városba vezető első körforgalomig tart. Ha elkészül az öt és fél kilométer hosszú útszakasz, a nagy járművek kikerülhetik a várost, a Meszesről a Fenyves, illetve az erdő alatt, a lőtér irányába haladva rátérhetnek a terelőútra, ezáltal kedvezőbben lehetne közlekedni Zilahon” – részletezte az alpolgármester.

A terelőút második szakaszának építésére kiírt versenytárgyalás még az ősszel befejeződött, azóta megkötötték a szerződést egy román-kínai vegyes konzorciummal, jelenleg pedig a tervezési időszak zajlik, tavasszal elkezdődik a kivitelezés.

A beruházásra áfa nélkül 185 millió lejt hagyott jóvá a kormány. Ha az időjárás és a föld állapota nem okoz gondot, nem merülnek fel váratlan akadályok, kevesebb mint 24 hónap alatt elkészülhet az útszakasz, és már ezen közlekedhetnek a nagy teherautók, nem okozva forgalmi dugót a megyeszékhelyen.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?