banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Kivitelezőt keresnek a sepsiszentgyörgyi terelőút megépítésére

Az útügyi igazgatóság szerdán elkezdte a közbeszerzést a sepsiszentgyörgyi terelőút tervezésére és kivitelezésére, tájékoztatott Antal Árpád polgármester. A SICAP közbeszerzési portálon közzétett 320,25 millió lej értékű munkálatra jövő év február 16-ig jelentkezhetnek a kivitelező cégek.

A háromszéki megyeszékhely 11,5 kilométeres terelőútjának megépítését európai uniós alapokból finanszírozza a Brassói Regionális Útügyi Igazgatóság. A tervek szerint Sepsiszentgyörgy terelőútjának 2023 végére kell elkészülnie, amely a 12-es országútból válik ki Szotyor előtt, kikerüli Szotyort, Kilyént és Sepsiszentgyörgyöt és a város Csíkszereda felőli kijárata, a Sepsi Aréna után csatlakozik vissza a 12-es országútba.

A terelőút érinti a 103 B jelzésű megyei úttal való kereszteződést, így biztosítva az eljutást Uzon felé, illetve tovább haladva a 13E jelzésű országúttal való kereszteződésig, így biztosítva Kézdivásárhely, Kovászna és a Szépmezőn található ipari park irányába való eljutást is.

A sepsiszentgyörgyi terelőút egyértelmű előnye a város számára, hogy tehermentesíti a közúti forgalmat, kevésbé rongálódik a városi úthálózat és csökken a légszennyezés mértéke, az átutazó autósok számára előnyös, hogy gyorsabban és rövidebb útvonalon haladhatnak, mivel nem kell átküzdeniük magukat a sepsiszentgyörgyi forgalmon.

(Címlapkép: Országos Útügyi Igazgatóság)

banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?