banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Szociális értékjegyet kapnak az óvodásokat nevelő, alacsony jövedelmű családok Zilahon

Szociális támogatásban részesülnek azok a hátrányos helyzetű zilahi családok, amelyeknek óvodáskorú gyermekük rendszeresen jár óvodába vagy napközibe, és az egy főre eső havi jövedelmük nem haladja meg az 530 lejt. A juttatást a 248/2015-ös törvény alapján ítélik meg.

Az ehhez szükséges kérvényeket a Zilahi Polgármesteri Hivatal alárendeltségéhez tartozó Szociális Igazgatóságon kell benyújtani.

A tanév alatt gyermekenként havonta 100 lej értékű szociális értékjegyet kapnak azok az igénylők, akik megfelelnek a kiírt feltételeknek, és a polgármesteri rendelet megállapítja a jogosultságukat. A támogatással a hátrányos helyzetben lévő szülőket arra szeretnék ösztönözni, hogy gyermekeiket rendszeresen járassák óvodába, napközibe, hogy ne maradjanak le azonos korú társaiktól. Az értékjegyeken élelmiszert, tisztálkodási szereket, tanszereket vásárolhatnak a jogosultak – ismertette Fazakas Miklós alpolgármester.

Amennyiben a gyermek abbahagyja az óvodát, megvonják a támogatást. A hiányzásokat illetően fél tanévre csak szakorvos adhat igazolást, a szülő háromszor írhat felmentést, továbbá az önkormányzat rendszeresen ellenőrzi a gyermek óvodai jelenlétét. Ha a család egy főre eső jövedelme időközben meghaladja az 530 lejt, jelentenie kell a szociális osztályon a változást, ellenkező esetben a jogosultnak vissza kell fizetnie a támogatást.

(Címlapkép: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?