Parkolók épülnek a kazánházak helyére Zilahon

Új parkolóhelyek kialakítása és a romos kazánházak lebontása is szerepel a zilahi városfejlesztési programban.

A megyeszékhelyen a központi fűtésrendszert több mint húsz éve felváltotta a földgázzal való fűtés, ezért a hőközpontok már nem töltik be eredetei rendeltetésüket, és jelenleg elhanyagolt állapotban vannak. E tekintetben a helyi önkormányzat arról döntött, hogy lebontja ezeket az épületeket, és helyükre parkolókat alakít ki.

Fotók: Zilahi Polgármesteri Hivatal

„Zilahon az elmúlt négy évben az újonnan kialakított parkolóhelyek száma több mint 1500-zal nőtt, de még mindig nagy igény van újabbakra, ezért a már meglévő, de használatra nem alkalmas, romos állapotban levő kazánházakat lebontjuk, és a helyükre parkolóhelyeket létesítünk. Erről határoztunk a múlt hónapban tartott tanácsülésen” – nyilatkozta Fazakas Miklós alpolgármester.

Az első lebontandó épület a 39-es számú kazánház, amely a Lt. Col. Teofil Moldoveanu utca 14. szám alatt van, a másik a Iuliu Coroianu utcában, a B4 és B6 tömbház között lévő 41-es hőközpont. Ezek lebontását követően 198, illetve 239 négyzetméter területen parkolókat, járdát és zöldövezetet alakítanak ki.

A romos kazánházak kapcsán az alpolgármester elmondta, vannak olyan épületek, amelyek már évtizedek óta nem működnek, elhanyagolt állapotban vannak, és előfordult már, hogy hajléktalanok éjszakai szállásként vagy illemhelyként használták, ezért azokat le kell bontani, mert nemcsak rontják a város arculatát, hanem veszélyesek is.

Új parkolóhelyek kialakítása céljából az önkormányzat azokon a területeken, ahol átrendezést, felújítást terveznek, a garázsok egy részét lebontották, és fedett parkolót építettek. A városi mobilitási projekttel kapcsolatos beruházások a Simion Bărnuțiu, Voievod Gelu, Gheorghe Doja, Avram Iancu, Corneliu Coposu és a Kraszna utcán is hozzásegítenek a parkolóhelyek számának növeléséhez – tette hozzá az alpolgármester.

Kapcsolódók

Kimaradt?